Sectoare și plantoane. Apoi, eliberare

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* România a fost promovată cu posteriorul la un târg de turism din New York. În Statele Unite, da? Demersul măscăricilor care ne reprezintă peste Atlantic ar trebui să se soldeze cu măcar o demisie/ demitere: remunerații din bani publici au atârnat poze A4 pe o pânză neagră, ca de doliu. Postarea rușinii a fost ștearsă, după ce internauții și-au făcut cruce și cu piciorul, fără să fie contorsioniști. Până și invitația care trona deasupra printurilor jenante era scrisă incorect din punct de vedere tehnic, cu o virgulă solitară între "Romania" și "Explore the Carpathian Garden". Cel mai mult deranjează, totuși, suficiența celor șase amploaiați care rânjesc la blitz cu satisfacția lucrului bine făcut. Sună cunoscută sintagma? A fost folosită într-o văpaie electorală. Era și o geacă roșie prin preajmă...

* Remus Borza, avocat specializat în insolvență, fost sfătuitor al Vioricăi Dăncilă, a devenit consilierul onorific al premierului Nicolae Ciucă. Chiar dacă nu pare, paragraful precedent e și despre domnia sa. E traseist politic și condamnat la un an cu suspendare. Iertare, pentru că a ajuns la dreapta generalului, înseamnă că s-a curățat. Bagă și el sectoare și plantoane până la eliberarea de păcatele trecutului.

* Camera Deputaţilor cumpără 600 de măşti de gaze. Nu e o achiziție oarecare, ar trebui să ne panicăm. Dar, hei, calm! La fel au fost plătite 100 de milioane de vaccinuri la o populație de nici 18 milioane de suflete. Nu-i așa, domnule Florin Cîțu?

* S-ar putea întreba unii de ce nu se rezolvă problemele la Timișoara, doar e fostă Capitală Europeană a Culturii. Da, chiar așa, ar reacționa alții, să vezi și să nu crezi, a apărut din senin cearta cu manelistul intitulat după un parfum. Lăsați-l, nene, pe cetățeanul Jador! Problema orașului de pe Bega e lipsa apei calde (și a căldurii, că belele vin la pachet).

* Un algerian nu-și poate ridica premiul de la loterie câștigat în Belgia pentru că nu are acte. Mi se pare o scuză perfectă - și ai noștri ar mai trebui săriți, mai ales când le pică premii de milioane de euro. Așa, fără motiv. Ce, invidia subsemnatului nu contează?

Citit 1084 ori Ultima modificare Luni, 18 Aprilie 2022 23:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.