INS n-a consumat ce trebuie

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Dacă te panica războiul și te frigea buzunarul cu gândul la inflație și la scumpirile aferente, s-a trezit din hibernare Institutul Național de Statistică. Te și ne ceartă la grămadă că nu completăm corespunzător chestionarul recenzării. INS-ule, ai consumat prea multe ouă încondeiate, dacă pricepi cumva eufemismul! 

* Pentru oamenii responsabili care aveau și alte griji, INS ne notifică pe Facebook că "locul nașterii care trebuie precizat în chestionarul online de autorecenzare nu este cel trecut în actele de identitate, ci domiciliul mamei la momentul nașterii". Cu alte cuvinte, datele din buletin au fost inserate mai mult după ureche. Noi suntem obligați acum să îndreptăm eroarea fușerismului altor organe ale statului. Pe banii, nervii și pe muzica noastră. Și vinul băut de Paște era păcătos. Nu al meu, căci obișnuiesc să savurez delicii, nu să bifez cantități ca unii bugetari bulimici.

* Revine moda arestărilor-spectacol. Piedone, primarul de sector bucureștean, a fost ridicat cu surle și dobe de băieții de la DNA pentru a da explicații într-un nou dosar. În doi ani de pandemie n-am văzut o arestare, nu s-a auzit niciun zăngănit de cătușe. N-o să aibă nimeni tupeul de a-mi spune că atunci nu s-au dat tunuri. Ohohoo! Sau poate că s-au speriat prea tare procurorii de un anumit virus.

* Fostul handbalist Alexandru Dedu a pierdut alegerile la preşedinţia Federaţiei Române de Handbal. Nu schimbase nimic ca șef al acestui for, ci dimpotrivă. Era, ca performanțe, un soi de Răzvan Burleanu al handbalului, numai că tipul de la Federația de Fotbal joacă la cel mai înalt nivel. Și în sistemul de relații și pile există inși în activitate și old-boys. El îi alesese pe primii.

* Un Lamborghini Huracan, de vreo 200.000 de euro, a fost ridicat de Poliția Locală din Cluj-Napoca după ce șoferul îl parcase pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități. E încă o mostră de cum nu trebuie să te grăbești în luarea deciziilor. De unde știau "localii" paleta dizabilităților acelui conducător auto?

Citit 837 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Aprilie 2022 00:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.