Geamandurile noastre de toate zilele

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Zic unii că-i sinistră, însă am văzut altele și mai și. Pe litoralul românesc a început montarea unor noi geamanduri în formă de cruce, cu sloganul "Fără aventură după geamandură". Pe acestea e trecut numărul persoanelor care au murit înecate anul trecut după ce s-au aventurat în larg. Iar acum, alta și mai și, așa cum promiteam - echipele guvernamentale și parlamentare din ultimii 30 de ani. Unde aveam îndreptată atenția când au fost "montate" sau instalate?

* Klaus Iohannis a împlinit ieri 63 de ani, vârstă la care se poate gândi că mâine-poimâine va mânca pensie, cum spun românii de rând. Are și grupă, deține și trupă, cu alde Marcel și Vasile Dâncu incluși. Cu toate acestea, parcă vezi că nu-l vor lăsa băieții să se relaxeze la golf și la tabinet pe diverse pedepse: se zvonește că ar urma să treacă la NATO în locul lui Geoană, acesta din urmă fiind însărcinat să câștige alegerile din 2024. La mulți ani, Jens Stoltenberg! Scuze, am încurcat diplomații.

* M-a enervat ieșirea premierului Ciucă, la împlinirea a 32 de ani de la mineriade. Șeful Guvernului a folosit aceeași placă tocită, că bla-bla-bla, că e o pagină din istoria recentă "asupra căreia suntem datori să reflectăm" și că societatea românească "nu trebuie să mai devină vreodată victimă a diversiunilor şi propagandei mincinoase". Să-i spună cineva lui Ciucă "al nostru" că diversiunile și propaganda nu s-au oprit niciodată, e bine să știe direct domnia sa, nu mă bazez pe oamenii de la PR care îi redactează compunerile. Îndeobște, comunicatorii din instituțiile românești sunt jurnaliști eșuați care n-au fost în stare nici de un banal ulcer, boală profesională care îți validează activitatea în branșă.

* În orașul suedez Malmo au fost amplasate pubele programate să transmită mesaje audio seducătoare cetățenilor care aruncă gunoiul. Haioasa inițiativă face parte dintr-o campanie a autorităților de a încuraja oamenii să păstreze orașul curat. La noi, situația e similară - pe multe coșuri de gunoi sunt cuvinte din patru litere, nu știu cât or fi de seducătoare. Iar localitățile nu arată ca în Occident. Arată fix ca..., mă iertați!

Citit 946 ori Ultima modificare Luni, 13 Iunie 2022 22:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.