Țara știrilor de la ora 5

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Strigoii din presă (vai, ce dur am fost, însă altă rimă nu mi-a venit pe limbă!) abia așteaptă să prindă în gheare un caz ca al româncei dispărute în Egipt din cauza unui rechin. Cinstit, nici nu știam cum să construiesc în stil domestic o asemenea informație, în vreme ce poza decedatei e peste tot. Inclusiv fotografia și declarațiile mamei sale. Între timp, inșii aflați la putere mai trag niște tunuri, nu-i stingherește nimeni. Noi suntem atenți la faptul divers. Suntem în țara știrilor de la ora 5.

* Desigur, poporul reacționează pavlovian - își dorește detalii, vrea chestiuni explicite, explorează, caută nebunia. Îi dăm ca să facem audiență, însă ne convine să omitem un detaliu fundamental. În ultimele decenii l-am furajat cu asemenea năstrușnicii, noi l-am făcut dependent. Și ne minunăm dacă ai noștri din popor n-au habar ce a scris Marin Preda. În schimb, ce a mai excavat pe cavitatea bucală Tzancă Uraganul? Se știe.

* ANSVSA, instituție care își dă viața și salariile pentru binele celor mulți, anunță retragerea de la comercializare a unui lot de chipsuri, deoarece există suspiciunea prezenţei alcaloizilor tropanici. Cineva să facă un infinit de bine și să le explice acestor profesioniști desăvârșiți ce înseamnă chipsuri și cu ce viteză sunt crănțănite după ce sunt achitate la casă! Ar urma să li se spună că și înghețata se consumă la fel etc. Ghinion. Dar gestul contează, trebuie să recunoaștem.

* Noua schemă de impozitare progresivă a jocurilor de noroc, cu trecere de la 10 procente la 40 la sută, este de-a dreptul tentantă. Ne-a sfătuit rabinul să băgăm măgarul în sufragerie, pentru ca acum să-l scoatem de urechi, și ni se pare că ne-am mutat într-un penthouse. Mai rămâne ca Guvernul să ne șoptească și numerele câștigătoare la loterie. Ar fi cea mai banală informație, parol.

* Conform unei publicații franceze, turnul Eiffel din Paris este plin de rugină și are nevoie urgentă de reparații. Sau de o plimbare de seară la un centru de fier vechi. Se poate apela cu încredere la serviciile noastre, doar suntem frați întru latinitate.

Citit 848 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.