Nimeni nu e „foarte perfect”

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Președintele Iohannis a încurcat niște termeni, tomai el, omul-instituție care promovează România Educată. Încercând să-i răspundă ministrului Dîncu de la Apărare, șeful statului a afirmat: "Unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei." Revista presei nu se citește, domnule șef, revista presei se întocmește, că nu e precum almanahurile de pe vremuri. Și nici ca Playboy-ul. Deja am uitat a doua eroare de comunicare a lui Klaus: "mai frecvent" nu are corespondent în nicio altă limbă de pe planetă. Deh, nimeni nu e "foarte perfect".

* În urmă cu o săptămână și ceva, președintele Statelor Unite vorbea despre iminența unui atac nuclear din partea lui Putin. Acum două zile, același Biden spune că dictatorul de la Kremlin e un actor rațional. Carevasăzică, băieții au ajuns la o înțelegere, dar îl mai lasă nițel pe Mândruță să mai fiarbă în suc propriu. Ce bine ar fi să stea lucrurile astfel!

* Vai, l-am pomenit pe fostul prezentator care bâjbâia/bâlbâia telejurnalul. Printr-un concurs electronic de împrejurări, Lucică și alți influenceri au pierdut urmăritori. Cu sutele de mii, nu doi inși, ca subsemnatul. E februarie, până în Valentine's Day, pentru renumitul cetățean cu ochelari de hipster. Adică e acel sezon în care se lasă gerul până la oase, cu tot cu facturi și sunt deja decantate și amintirile plăcute de Revelion.

* Polițiștii din Găești au amendat marți un bărbat care a fost eliberat în cursul zilei din penitenciarul din localitate, dar care refuza să plece acasă. Omului nu i-a trebuit mult să constate că "afară", cum se exprimă tipii cu foaie lungă de parcurs, e mult mai greu decât "înăuntru".

* Cumva, omul din Găești e, fără voia sa, actorul unei drame care se consumă și în sufletul politicienilor. După ce ți se termină mandatul de primar sau parlamentar, nu-ți vine să pleci acasă. Rămâi acolo și te legi cu lanțurile de gard. E o metaforă, românii ajunși la putere încearcă dinadins să evite orice interacțiune cu lanțul.

* Noua Zeelandă va taxa gazul metan emis de flatulențele și excrementele celor peste 6 milioane de vaci din țară. Pare a fi o taxă pay-per-bălegar, altfel fermierii ar intra în faliment cu salve de tun.

Citit 919 ori Ultima modificare Joi, 13 Octombrie 2022 09:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.