Prețuri lăsate în ouăle goale

Prețuri lăsate în ouăle goale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Marcel Ciolacu de la PSD anunță că România va fi acceptată în Spaţiul Schengen peste o lună. De unde înțelegem că Moș Crăciun lucrează intens pentru noi. Carevasăzică, la plecare, bătrânul echipat în roșu (a nu se înțelege că e vorba de Marceluș de la Buzău, ăsta are doar 54 de ani) nu va mai fi controlat la Vama Borș. Sau Nădlac, unde este autostrada potrivită renilor. Cu ce va pleca Moșul de la noi? Abia aceasta e chestiunea care trebuie să ne macine...

* Știre de pe frontul de vest: "Ungaria plafonează prețurile la ouă și la cartofi." Pare o informație inundată de populism. Ce caută ouăle în rețeta de gulaș, mâncarea tradițională a vecinilor noștri?

* Și la noi se lasă cu plafonări, abia acum putem respira ușurați. Se plafonează conducătorii. Nu-i deranjează nimeni, nici la Cotroceni, nici la Palatul Victoria sau la Parlament. Dacă organizează vreunul un protest, ori e Simion vinovat, ori e depistat unul aflat în simbria lui Putin. Ce ziceți, și Simion este? Așa, caz rezolvat. Presa trebuie să descurajeze oamenii de rând, nu inșii aflați la putere. E definiția 2.0 a acestei branșe.

* Firește, dacă îi spui cuiva din protipendadă că ăla de la Budapesta lasă prețurile în cartofii și ouăle goale, îți va răspunde sec: acolo e dictatură, nene. Viktor Orban e un dictator necunoscut. Îl lași în pace, te duci să-ți iei la 1 leu și 20 de bani bucata. E bietul ou care făcea numai 60 de bani pe vremuri. Adică acum câteva luni.

* Un român a primit o factură la energie electrică în valoare de 22.000 de euro, fiind vorba despre o regularizare din anul 2019, despre care avocatul său spune că este ilegală. Dacă păstrăm tendințele, vom intra în istorie cu ziua în care a dispărut definitiv electricitatea de pe planetă. Cine și-ar mai permite asemenea destrăbălare? Nici măcar Ion Țiriac.

* Cea mai veche propoziție din istorie a fost descoperită în sudul Israelului, pe un pieptene pentru păduchi. Îți vine să te transformi într-un filosof de talie mondială: ce a fost mai întâi, pieptenele destinat paraziților sau păduchele însuși?

Citit 859 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2022 14:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.