Da, o să mă uit la Cupa Mondială!

Da, o să mă uit la Cupa Mondială!
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Presa occidentală anunță că a început "Cupa Mondială a Rușinii", ediția din Qatar, plină de "acuzații de crimă, sclavie și corupție". Aceeași presă evită afirmațiile lui Gianni de la FIFA, care și-a permis să-i dea peste nas Occidentului că joacă ipocrit: "Pentru tot ceea ce noi, europenii, am făcut timp de 3.000 de ani, noi trebuie să ne cerem scuze pentru următorii 3.000 de ani înainte de a începe să dăm lecţii de morală altora." Când un cetățean european, cu o poziție foarte vizibilă, face o asemenea declarație, ți se amputează orice necesitate de a replica. E una dintre acele declarații care arată că sub preș e destul gunoi, că fariseilor din "leagănul civilizației" trebuia să li se aducă aminte cum au clădit actuala epocă. Documentarele cu minori exploatați cu un dolar pe zi pentru ca marile companii de țoale să prospere încă mai există pe platformele online. Iar mărcile respective încă sunt la mare căutare, unele își asociază imaginea cu vedete, influenceri etc.

* Scurt, pe doi, ca să fie limpede: o să savurez fiecare secundă de la această Cupă Mondială, în funcție de timpul disponibil. Adică o să-mi fac vreme să mă concentrez pe fotbalul oferit de naționalele calificate la Qatar 2022, fiind pe deplin convins că, atunci când au fost ridicate marile stadioane de pe bătrânul continent, au existat "regretabile accidente de muncă".

* Vai, a vorbit elvețianul Gianni Infantino despre corupția Europei? Noi, românii, credeam că acest flagel e prezent doar în spațiul carpato-danubiano-pontic, doar nu lucrează în van Dan Tăpălagă și ceilalți lefegii de la G4Media și de la alte publicații de pe la noi. Trebuie luat la rost bossul FIFA: bre, doar noi suntem cu corupția, ce nu ți-e limpede?

* Ministrul de Interne din Austria anunță că se opune intrării în Schengen a României, Bulgariei și Croației. Că tot vorbeam despre ipocriți, lumea fiind condusă de aceștia: nu poți blama Austria că se pune de-a curmezișul. Pădurile noastre ar fi dorite în Schengen, însă nu le poți căra doar cu câteva camioane.

* Titlu cules de pe o burtieră de TV, de pe unul dintre canalele bramburite de CNA: "Vreme rea în următoarele două zile. Ploi abundente." Dragi colegi, nu vă supărați că vă iau iarăși în balon! Ca să nu ajungem deșert precum Qatarul, că nici resurse n-am avea ca acea țară din Orientul Mijlociu, e bine să cadă ceva de sus. Până la lapte și miere, e bună și ploaia.

Citit 1039 ori Ultima modificare Duminică, 20 Noiembrie 2022 16:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.