Bagă și burgeri după salata de boeuf!

Bagă și burgeri după salata de boeuf!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Materialele televiziunilor de știri din perioada sărbătorilor sunt la fel de periculoase precum tochitura de porc ingurgitată la 10 seara. Nu doar că se depune pe subconștient, dar îți tulbură și digestia introspecției: de ce un biet corespondent de supermarket își permite să ne dea sfaturi gastronomice? Parcă mass-media se lepădase de rolul de formator de opinie și de educare a publicului - nene, când faci totul doar pentru rating, implicit pentru venituri, jobul tău e altul. Carevasăzică, aștept de la tine să-mi recomanzi burgeri cu cartofi prăjiți imediat după salata de boeuf.

* Ah, tot inșii cu cameraman ne transmit și live din sălile de sport, inoculându-ne ideea că românii vor să-și revină rapid în formă. Greșit, nene. Cei care se duc de Crăciun la fitness o fac și în restul anului, doar n-o să credem că unul care nu practică defel sportul s-a găsit să tragă de barele de fier când friptura din cuptor e abia pe jumătate consumată. Cu riscul repetiției, fraților, fiți profesioniști! Feriți-ne de activitățile care ne-ar consuma caloriile, iubiți-ne vicioși, cu burți și captivi diverselor adicții, difuzați non-stop "Singur acasă"!

* Prin mai toată presa e promovat nu-știu-care monolog al personajului "primarul Vasile" din serialul ”Las Fierbinți”, ceva pe bază de "România educată. Gargară! Mii de kilometri de autostrăzi. Gargară! Sute de spitale noi. Gargară", cadre-manifest care au devenit un clișeu pentru televiziunea din Pache Protopopescu. Mesajul este plat, îl auzi și de la un cetățean din piață, nimic nou, fără fior artistic, nicio metaforă mai acătării... Dar pare senzațional, se rostogolește pe toate rețelele de social-media întrucât nivelul cultural al emisiunilor de divertisment s-a dus în occipital, frontal și parietal. Mănâncă și ei o pâine, cunoașteți aforismul, iar pentru camarazii care scriu doar după comunicate de presă nu poate fi altfel decât "wow, genial, epic".

* Cel mai bine plătit șef al unei companii de stat este ieșeanul Mihail Doruș, directorul general al societății ApaVital Iași. Doruș câștigă lunar un venit mai mare decât lefurile președintelui și premierului luate la un loc, adică 34.000 de lei. Iar unii de prin presă îl consideră "norocos". Cum să nu pară "primarul Vasile" genial?

Citit 1159 ori Ultima modificare Marți, 27 Decembrie 2022 15:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.