PNRR, lasă-ne!

PNRR, lasă-ne!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* România va avea 25 de spitale noi, construite cu bani din PNRR. E un anunț de ultimă oră, pe final de an 2022. M-am holbat în lung și-n lat, dar și pe diagonală, am buchisit ca preșcolarii și tot n-am nimerit cuvântul Galați pe listă. Și nici Brăila. Carevasăzică, spitalul ăla regional pe care ni-l promiteau Pâslaru și Bacalbașa (am în minte și acum acel panou electoral) n-a atins nici măcar stadiul de poveste. Precizare: poate nu cunosc detalii, poate că spitalul va veni pe altă filieră, însă mult-lăudatul PNRR ne era cumva dator. Care l-o mai pomeni pe-un ton săltăreț...

* România are 35 de noi stațiuni turistice de interes local, a anunţat Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului. Printre acestea, "zona turistică a municipiului Caracal din judeţul Olt", localitate în care se spune că s-au răsturnat clasamentele. Și un car plin ochi. Probabil se vor vântura destui curioși ca să analizeze minunile gravitației care a dus la proverbialul "tête-à-queue".

* Trăsnaie culeasă din presa națională, n-o văd decât ca o năzdrăvănie: "Poluarea aerului în Iaşi a crescut în zilele de Crăciun, dar şi în zilele de 23 şi 24 decembrie, atunci când gospodinele au început să gătească." Ce fabrici și uzine, care mașini diesel de pe vremea lui Constantinescu? Sarmalele poluează, iar salata de boeuf ne face planeta să se întrebe: Cu mazăre sau fără? Fără majusculă, aceasta ar fi dilema Constanței.

* Înțeleg că 90.000 de posturi au devenit vacante la stat. Am văzut și lista ministerelor care fac angajări de la 1 ianuarie, însă nu știu dacă am vreme să-mi actualizez CV-ul și să-mi fac rost de fotografii noi. Până mă mișc eu, parcă văd că toate concursurile aranjate fi-vor deja consumate. Altă rimă n-am dorit să caut. Și dacă ar fi să existe concursuri pe bune, tot oameni competenți ar fi angajați. Poftim aporie, nu mai înțelege nimeni nimic.

* Un american, după ce a trăit un an în România, trage concluzii și ne ia, cumva, în bășcălie: "Românii au curentul, un vânt care îți intră în casă și te îmbolnăvește." Cunoaștem istoria. Bine că au ei, americanii de rând, cultură generală!

Citit 1158 ori Ultima modificare Joi, 29 Decembrie 2022 18:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.