"Colega" EBa și ziariștii lu’ tata

"Colega" EBa și ziariștii lu’ tata
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Hop, și-au dat basca jos compatrioții cărora nu le convine starea de conflict. Ai scris ceva pe Facebook despre Teambuilding? Se simte unul mai cu experiență de viață gri și te trage de mânecă: nu ești cineast, adică nu te pricepi, las-o jos! În plus, e proiect particular, adică fără bani de la stat, de ce ai mai comenta? Ca în comunism, firește, când aveai voie să taci. Te mai duci la chioșcul din colț, care nu e de stat (apropo, mai primește cineva bani de la stat?), nu bâzâi că nu-ți place pâinea. O iei și te faci mare.

* Periculos cu adevărat este când un ales al neamului calcă într-o asemenea ipostază. A comis-o useristul Năsui, parlamentar activ. Sigur nu cunoaște sloganul regretatului Ion Rațiu, "Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine". Și Rațiu n-a apucat să lucreze la stat. După capul acestor luminați, și criticul de artă e o meserie pe cale de dispariție, topurile muzicale se vor desființa, iar "mesajul oficial" va trona, Doamne ferește!

* EBa, mezina lui Băsescu, s-a angajat în presă, are deja vreo două zile de muncă la Aleph News. S-au grăbit unii să se distreze "că Elena", "că succesuri (sic!)"... Nu m-aș grăbi să-i reabilitez aura de personaj caricatural, sunt destui agramați cărora sunt nevoit să le accept colegialitatea. Mă refer la presa națională, n-am așteptări de la diverse publicații online de prin provincie. De pildă, Băseasca sigur scrie mai bine (corect, adică) decât mulți dintre posesorii de stilou care l-au susținut negreșit pe taică-su pe timpul mandatelor de la Cotroceni.

* Titlu de prin media: "Klaus Iohannis i-a cerut lui Zelenski să repare legea care interzice drepturile minorității române din Ucraina." Cam așa trebuie să-i fi solicitat soțul doamnei Carmen de la Sibiu drepturile românașilor de la Cernăuți: "Bossule, te rog eu, măcar un drept, unul! Auzi, apropo, la voi ninge?"

* Se minunează unii că Ivana Knoll, vedeta în bikini a Croației de la Cupa Mondială, s-a filmat dansând pe manele lălăite de Tzancă Uraganu'. Îhî, în loc s-o vedem la Concertul de Anul Nou de la Viena, nu-i așa? Bine, fata își văzuse sacii în car, căci țara-i de baștină tocmai ce a pășit în Schengen.

Citit 991 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2023 18:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.