Horică și lupul

Horică și lupul
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Basmul "Petrică și lupul" e operă de căpătâi pentru indivizii care influențează pe platformele virtuale. A trecut era COVID, chiar dacă unii își mușcă degetele cu flexul că n-a lăsat în urmă "milioane de morți (în România)", cum prognozau istericii, și cumva se simte nevoia de a brava din spatele unei măști sau de pe patul de spital. Vă aduceți aminte fotografiile din salon din perioada în care planeta era încercată? Aveau un singur rol: să bage lumea în sperieți, or, nu despre asta e vorba când atacă molima. Păstrează-i mintea limpede omului de rând și va acționa cum trebuie! Nu-l panica, d-le Arafat! Mesajul e tardiv, îmi exersam retorica pentru următoarele pandemii.

* Exemplu de biped pe care-l consideram zdravăn la mansardă. Horia Brenciu, fostul prezentator de televiziune care susură melodii celebre la mâna a treia, și-a trântit un selfie cu o mască de aerosoli pe figură. Părea că-și imortalizează rictusul sub chiuvetă, îi trecea ditamai instalația Delimano prin piramida nazală. Și are doar gripă, boală infecțioasă dusă în derizoriu în vremea coronavirusului. Cine avea gripă atunci era considerat sănătos ca un pilot de curse de linie, acum s-a schimbat intonația. Apropo de "Petrică și lupul", devenit acum "Horică și lupul": bruma de bun-simț te poate ajuta să te gândești la bolnavii de cancer, la cei cu leucemie care chiar suferă și care ar da orice ca să evadeze din cinicul "countdown" din care foarte puțini scapă. O dată la câteva zile, ne atrage atenția câte o campanie de strângere de fonduri pentru diagnostice cumplite. Dacă nu suntem empatici cu suferinzii, înseamnă că ne-a rămas inima la "instalatorul" Horică.

* Din presa internațională. China le-a pus gând rău influencerilor care critică politicile COVID, sute de conturi de pe rețelele sociale fiind eliminate. Asta se întâmplă într-un regim opresiv. În Europa, unde domnește democrația, au fost eliminate de pe rețelele sociale sute de conturi care critică politicile COVID. Cum, nu e același lucru? Da, dar într-o topică diferită.

* Potrivit unui studiu recent, copiii care mint au un creier sănătos, psihologii spunând că așa-zisele minciuni albe ar avea un rol social. În schimb, politicienii care mint - iar această concluzie îmi aparține în totalitate - se gândesc doar la sănătatea propriului cont. E an preelectoral, n-o să dai acum în mintea celor mici.

Citit 942 ori Ultima modificare Duminică, 08 Ianuarie 2023 14:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.