Ninsoarea a fost primită cu câine si sare

Ninsoarea a fost primită cu câine si sare
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

* Unele publicații și site-uri de știri nu se împacă deloc cu statutul lor de așa presă care-ar trebui doar să informeze publicul, explorând, zi de zi, zona mult mai serioasă a umorului involuntar. Un exemplu bun și haios este site-ul Stiripesurse.ro. Ieri, acesta anunța: "Zonele din România unde ninge deja abundent: s-a depus deja un strat."

Prima reacție a venit, cum era și firesc, din partea celebrei firme de igienizare Zewa: "Înțelegem că, aidoma sexului explicit, ambiguitatea vinde, dar, în același timp, credem în valorile noastre, care coincid cu cele ale comunității. Nu zicem că nu s-a depus un strat, dar suntem convinși că, măcar de data asta, ar fi trebuit să se specifice că-i vorba despre zăpadă. Nu de alta, dar ambiguitatea i-ar putea pune pe jar pe cei responsabili cu deszăpezirea, care abia așteaptă să dea vina pe echivoc", a spus șeful departamentului de PR de la Zewa.

* Oamenii de știință nu dorm. Scuzați clișeul, dar altă rimă n-am găsit. Mai haios decât constatarea din fraza anterioară este faptul că zbuciumul și îngrijorarea savanților le-au atras atenția celor de la Ziare.com: "Pământul s-ar putea transforma într-un Iad de nelocuit în doar câteva sute de ani, avertizează oamenii de știință."

Dincolo de faptul că sutele alea de ani nu reprezintă mare scofală, vă rog respectuos să observați expresia-cheie, cea care definește groaznica situație în care ar putea ajunge Planeta: "Iad de nelocuit". Nu vreau să pun paie pe focul gheenei, ci doar să remarc evidența: înainte ca omul de știință autentic și serios să sfințească locul de știință, el trebuie să învețe temeinic cum se trage un semnal de alarmă. De unde să învețe asta? Din presă și nu numai. Personal, mă pune pe jar vestea ca Pământul ar putea ajunge un iad de nelocuit. Optimist-obsedat-compulsiv fiind, am tot sperat ca Pământul să ajungă, în cel mai rău caz, un Purgatoriu cald si primitor, un loc în care se poate construi ceva frumos, sustenabil, durabil, ceva să placă la toată lumea de pe Planetă. După știința mea, în iadurile în care se poate locui stau jurnaliștii analfabeți mangă funcțional. Adică cei care toată viața au sperat ca faptele lor bune să le confere dreptul de a ajunge pe lumea ailantă.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1629 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:04

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Marți, 09 Ianuarie 2024 05:09
    95.76.32.***
    Nasol că nici în Iad nu mai putem găsi locuințe, pardon cazane, pentru că după spusele dezvotatorilor roșii cu coarne tocmai sa depus un superb strat de smoală.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.