Cutremurul, uichend la turci

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Degeaba se zbate Elena Udrea să dezvolte turismul autohton: inventează mocăniţe, mătură străzi, plăteşte reclamă pe la posturile comerciale etc. Cutremurul de zilele trecute a ales să-şi petreacă uichendul (mai lăsaţi-mă cu forma englezească a termenului!) în Turcia. Nu i-a plăcut Grădina Carpaţilor…

* Bine, luaţi-mă la înjurat că fac miştouri de nenorocirile reale. Da’ de Boc şi Băsescu nu v-aţi săturat să râdeţi?

* Am constatat cu stupoare cum televiziunile aproape că-şi astupau rânjetul de satisfacţie după ce oficialităţile turce au anunţat că nu e vorba de 1.000 de victime, ci undeva în jurul a o sută de persoane. Ce şi-or fi zis alde Pro TV şi Antena 1? Pentru o sută de morţi nici nu merită să iroseşti spaţiul de emisie!

* Evident, când apare vreun seism măricel, băieţii şi fetele de la TV îl sună pe domnul Mărmureanu sau pe cel care i-a luat locul: „Domnule X-uleanu, au românii de ce să se teamă? Cutremurul din X-ulia ne va afecta şi pe noi?” Cum să zică omuşorul de la celălalt capăt al firului că da când, de fapt, orice catastrofă creşte ratingul mai ceva decât „Dansez pentru tine”?

* N-am înţeles şmecheria cu CNP-ul. Românaşii se feresc să le ofere recenzorilor Codul Numeric Personal, de ca şi cum ăsta ar fi codul PIN de pe cardul de salariu. Trăim şi noi o semi-ilegalitate precum Nea Nicu, pe vremuri: el se ascundea, deşi nu-l căuta nimeni, iar noi refuzăm să oferim o informaţie care oricum există în bazele de date ale statului.

* Conform unui sondaj de opinie (habar n-am cine l-a comandat şi care-i scopul său), televiziunile ar fi procedat greşit prin masiva mediatizare a cazului Şerban Huidu. Adică? Să înţeleg că mai bine s-ar fi spus zilnic la TV că domnul „cârcotaş” se află în trafic bine-mersi? Parc-o şi aud pe corespondenta de la faţa locului: „Bună ziua, traficul este OK, Şerban n-a lovit pe nimeni nici astăzi.” Nici când e ştire nu trebuie difuzată?

* La închiderea ediţiei: Gelos pe mişcarea tectonică din Turcia, un cutremuraş mititel din zona Vrancea s-a smucit de vreo 4 grade pe scara Richter. Ehei, unde-s timpurile când ale noastre erau mai bune decât cele aduse de la turci?

Citit 870 ori Ultima modificare Luni, 24 Octombrie 2011 18:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.