Monarhaicul Nea Nelu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mama-mia, ce monarhişti se dau pesediştii, e ceva de neînchipuit! Iliescu l-a urecheat pe Băsescu pentru absenţa din Parlament la celebrul discurs de acum două zile (nu putem uita însă că Bunicuţa l-a ţinut ani în şir la graniţă pe Rege, ce amnezie ruşinoasă l-a lovit!), Năstase a împărţit timbre cu chipul fostului suveran, iar Geoană şi Ponta erau topiţi de mesajul regal. Dacă-l aud şi pe Vanghelie scandând „Vivat Monarhia care a fost!”, cer azil politic într-o ţară condusă de un preşedinte. Să fie Norvegia, îmi şopteşte Elena Udrea.

* Apropo de Nea Nelu. Bietul de el nu-i monarhist, îmi cer iertare dacă s-a înţeles acest lucru. Domnia sa este monarhaic.

* Cunosc şi motivul pentru care Băse l-a evitat pe Regele Mihai. Tatăl Ebei e tovarăş cu Bercea Mondialu, or acesta din urmă recunoaşte un singur monarh: Regele Cioabă.

* Suntem nişte comunişti patetici şi tare mi-e că nu ne va dispărea această genă din ADN. Dar e de bonton să discuţi, la o cafea şi la o ţigară, despre discursul Regelui. „Cum, n-ai văzut momentul unic?”, m-a abordat o vecină ticsită de Mihaela Tatu şi de Bahmuţeanu. Pariez că n-a înţeles nimic din ce a rostit nonagenarul, dar a uns-o la suflet indiferenţa mea. Bănuiesc că şi-a spus în barbă: „Uite-l şi pe bolşevicul ăsta!” Ea, membra nucleului dur de votanţi ai Oraşului Roşu.

* Potrivit unui raport ONU, România ar face parte dintr-un pluton de ţări care vor dispărea cât ai zice peşte (da, peşte, fetelor!). Şi asta din cauza ratei scăzute a natalităţii. Carevasăzică, nu numai Roşia Montană trebuie salvată, ci şi castravetele…

* Un fals călugăr a fost prins în Bucureşti cu două cuţite la brâu. Omul zicea că-l propovăduieşte pe Dumnezeu. Cam ascuţite argumente păstra la cingătoare!

* În următorii 20 de ani, preţul ciocolatei l-ar putea atinge pe cel al caviarului. Dialogurile dintre muritorii de rând ar putea avansa în asemenea hal: „Ce mi-ai adus, dragule? / Nişte batoane de caviar, icre negre la bidon de 5 litri şi fructe de mare confiate / Hai, iubire, dar o ciocolată când îmi iei şi mie? / Îmi pare rău, dar nu m-a făcut mama cu Onassis!”

 

Citit 746 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2011 13:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.