Uniunea pentru Suspendarea Lui

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

* Suspendarea lui Băsescu. Acest subiect este mai prezent în media decât ceaţa de pe A1 şi A2, deci merită un mini-colind, că tot se apropie sărbătorile: „Şi-am plecat la suspendare / Dom’, dom’ suspendăm! / PeDeLeii nu-s acasă / Dom’, dom’ suspendăm / Ei-s deja la vânătoare / Dom’, dom’ suspendăm / Că rimează cu votare / Dom’, dom’ suspendăm!”

* Încerc să-mi închipui o Românie cu preşedinte suspendat. Adică atârnat, dacă ţinem cont de prevederile DEX-ului în vigoare. Aşadar şi prin urmare, să vorbim de suspendare:

1. Cu preşedintele atârnat, cetăţenii ţării respective se numesc – iertaţi-mi tupeul – atârnători.

2. Dacă Băse va fi suspendat, cine va juca în locul lui şi, mai ales, când va reveni pe teren? Va fi suspendat şi în Cupă?

3. Dacă iniţiativa USL se va materializa prin trimiterea şefului de stat cu faţa la popor se poate vorbi de un al doilea „galben”. Asta nu atrage direct cartonaşul roşu?

4. O eventuală suspendare a lui Zeus n-ar fi cel mai surprinzător lucru de pe faţa pământului. Gurile nespălate susţin că, după serile petrecute la Cireşica, Domnu’ acuza reale probleme cu suspensiile.

5. Iată, până la urmă, cum se traduce abrevierea USL: Uniunea pentru Suspendarea Lui.

6. Ce facem cu Elena Udrea dacă locatarul de la Cotroceni va fi scos în decor? Nu cumva se va crea un vârtej care să-i smulgă Frunza din dreptul intimităţii ministerului?

7. Limba română ar trebui să-şi revizuiască atitudinea faţă de asemenea momente istorice! În cazul de faţă, se cere ca noţiunea de suspendare să poarte numele de „jospendare”.

8. Consider că i se face un mare rău lui Mircea Geoană. De la ultima reincarnare, n-am mai răsfoit Constituţia, dar ştiu că soţul lui „Mihaela, dragostea mea” ar urma să preia prerogativele lui Traian în eventualitatea unei suspendări. Să fie numit doar după ce se va decide şi în diaspora atârnarea stăpânului…

Citit 683 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.