Veniţi de luaţi ani-lumină!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* SMS-urile de Crăciun nu mai sunt ce-au fost cândva. Ehei, unde-s vremurile când primeam texte care începeau cu „Fie ca sărbătorile…”? Ne-am prostit cu totul, nu ne mai ghidăm după clişee sau am rămas eu fără semnal la telefon?

* Mi-au plăcut sondajele televiziunilor cu privire la însemnătatea Crăciunului, materiale realizate pe stradă şi în supermarketuri. „Nu ştiu care-i diferenţa dintre Crăciun şi Paşti. Ba da, ştiu! Crăciunul e mai bogat, că mai are omul de tăiat un porc, mai face caltaboşi”, a spus un nene pe care l-aş căuta tot restul vieţii. În eventualitatea că aş naufragia pe o insulă pustie, c-un personaj de genul ăsta aş vrea să-mi alin dorul de ţară. Sau cu o tanti din mediul rural care i-a explicat reporterului că „De Paşti serbăm Floriile, iar de Crăciun îl petrecem pe Sfântul Vasile”. 

* Becali le-a oferit colindătorilor 800 de milioane de lei vechi, tradiţia creştină din Pipera creând îmbulzeală pentru sute de indivizi care sunt convinşi că pe 25 decembrie este Naşterea Domnului Gigi. Iisus Hristos ar trebui luat la întrebări: o face pe agentul electoral pe bani negri.

* Papa Benedict a pus punctul pe i cu ocazia sărbătorii pe timpul căreia ceafa de porc nu ne ajunge nici pe-o măsea: „Crăciunul a devenit o sărbătoare comercială.” Hai, Sfinte Părinte, suntem în plină criză economică… Iar SC înseamnă Societate Comercială, nu Sărbătoarea Crăciunului!

* Premierul din Kosovo, Hashim Thaci, a felicitat Vaticanul şi pe toţi creştinii din lume cu ocazia sfintelor sărbători de Paşti, confundând iepuraşul cu godacul de Crăciun. Până la urmă, omu’ n-o fi avut „agregat” şi nici caltaboşi. Aşa că, vorba românaşilor din reportajul de mai sus, nu putea să diferenţieze cele două evenimente ale creştinătăţii.

* În perioada Crăciunului, s-a vândut un număr record de prezervative. Până la urmă, e bine să colinzi pe la mai mulţi/multe, dar să nu omiţi a te proteja.

* Dacă Paştele ar fi serbate de Revelion, aşa cum poate şi-ar dori mulţi conaţionali, celebra strigare a preotului, de la 12 noaptea, ar împăca ştiinţa şi spiritul: „Veniţi de luaţi ani-lumină!”

Citit 610 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2011 14:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.