Socaciu şi laxativele

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deputatul PSD Victor Socaciu îşi doreşte interzicerea folosirii unor simboluri ale patrimoniului cultural românesc în reclamele audio-vizuale. Simbolurile sunt nominalizate în proiectul de lege: colindele vechi, Ateneul Român, statuia lui Mihai Eminescu etc. Nu-i nimic întâmplător, am scris despre ridicolul de a purifica o anumită companie telefonică pe acorduri de „Domn, Domn să-nălţăm”. Totuşi, nu cred că scoaterea acestora din peisaj ar fi cea mai inspirată măsură. Măcar în pauzele publicitare să avem de-a face cu repere culturale dacă nu vrem ca liceenii de astăzi să creadă că Ateneul Român e vreo grădină zoologică sau o filială de Bamboo.

* Legea lui Socaciu ar putea conţine anumite prevederi. Dacă numele lui Eminescu e folosit într-un context stupid, scoate-l din eter, dacă nu, lasă-l să străpungă şi urechea utilizatorului intensiv de Facebook! Este posibil ca dom’ parlamentar să nu fie de acord să-şi facă ordine în hârţogăraie, situaţie în care propun ca numele Socaciu să fie tot mai prezent în spoturile publicitare. Ar merge oare la categoria laxative?

* Vicepremierul rus Rogozin ne ia peste picior. „Românii, pentru că au acceptat să găzduiască unele componente ale sistemului american de apărare antirachetă, sunt nişte miei de sacrificiu”, afirmă oficialul ţării din care vine ploaia. Drama noastră este că alternativa behăitorului care suge la două mame se numeşte oaie rătăcitoare.

* Ministrul Finanţelor anunţă că în 2012 taxele locale s-ar putea majora cu 50 de procente. Cu alte cuvinte, vom fi nevoiţi să umblăm la potenţiometrul vieţii: vom merge la economic, prin pâlpâire.

* N-am înţeles cum a reuşit acest Gheorghe Ialomiţianu să pună mâna pe premiul de cel mai bun ministru de finanţe pe 2011 în Europa. Cum se împart distincţiile astea? Chiar şi la „The Banker”, publicaţia care a realizat ierarhia, se fac tombole cu premii?

* De Revelion s-ar putea să avem zăpadă. Aşa spun meteorologii, breaslă în care românii au încredere ca în Armată, Biserică şi Pompieri. Din păcate, alde Ţiriac, Patriciu şi Ilie Năstase nu vor avea parte de magia fulgilor de nea. Doar n-o să ningă şi în Dubai…

Citit 642 ori Ultima modificare Marți, 27 Decembrie 2011 16:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.