* Ce s-o fi întâmplat cu universul lui Traian Băsescu? Într-o vreme şi-i dorea nespus pe ospătari şi pe tinichigii în detrimentul intelectualilor. Mai ieri ne-a vorbit însă despre faptul că hackerii pot fi foarte utili. Ce a vrut, de fapt, să spună şeful statului? După o noapte de nesomn, mi-au venit următoarele idei:
1. Probabil că hackerul, în opinia lui Băse, este cel care le vine de hac celor mulţi. Ar găsi câţiva în partidul pe care – cine poate să-l creadă? – bineînţeles că nu-l conduce domnia sa.
2. Emil Boc, pentru modul în care a hăcuit pensiile şi lefurile bugetarilor, merită distincţia de hacăr profesionist.
3. Cine poate aprecia mai bine aptitudinile unor piraţi virtuali dacă nu un fost pirat de apă sărată?
4. Acest spici al preşedintelui naşte conceptul de „mother hacker”, adică ăla care, când vine vorba de aplicat măsuri austere, n-are mamă, n-are tată. Mai exact, rămâne doar cu mama.
5. Găsesc o legătură foarte strânsă între tinichigerie, ca cea mai veche meserie în opinia lui Zeus, şi jobul de hacker. Adicătelea, oricât de strâmbe ar fi acţiunile acestuia din urmă, le va îndrepta fără probleme tinichigiul.
6. Mesajul electoral al lui Băsescu, acela din 2004, reîncălzit în 2008, capătă acum proporţii infinite: „Să downloadaţi bine!”
7. Bossul de la Cotroceni le are şi cu subliminalul. Într-o perioadă în care poporul face mofturi, conducătorul o arde cu softurile.
8. Până la urmă, de ce-ar fi utili numai infractorii din spaţiul electronic virtual al Internetului pentru societatea românească? Violatorii cu preferinţe de vârsta a III-a, ucigaşii, proxeneţii, ei de ce sunt discriminaţi?
9. Conform DEX, hackerul este spărgător de reţele computerizate. Înseamnă că unul d-ăsta, „talentat”, cum zice Traian, ar putea fi folosit şi la greve or la mitingurile din Piaţa Universităţii.
10. Conducătorul suprem îl parafrazează într-un fel pe Ludovic al XVI-a al Franţei: „Statusul sunt eu!”