Sfârșitul lumii e prea costisitor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Liderul suprem al Iranului, un domn cu turban și cu nume greu de pronunțat, anunță că trebuie să ne pregătim pentru sfârșitul lumii. Ha, culmea, ce l-o fi apucat? Păi, taman în această perioadă se vorbește despre inexistența acestui capitol. Toți părinții de elevi picați la Bac și-i încurajează parcă în ciuda acestui ayatolah: „Lasă, Gigele, nu vine sfârșitul lumii! Îi iei la toamnă...”

* De fapt, asta cu încheierea socotelilor mi se pare ușor umflată. Aflându-ne în vreme de criză, conducerea globului pământesc (trebuia să folosesc majuscule?) a decis să nu mai organizeze atât de curând festivitatea de închidere a vieții pe Terra. Se mai amână etapa, încă nu-s gata cimitirele de cinci stele fără de care nu poți întâmpina Sfârșitul. Te duci cu Eternitatea și Cătușa la întâlnirea cu Decesul Mondial? Să fim serioși, râd și curcile de noi, nu mai zic de sfinți. Cum e recesiune, nu-s bani pentru țintirimuri de lux, deci o să-i spunem Doamnei cu Coasa Automată să mai aștepte. Răbdare și tutun, Dragă, chiar dacă au crescut accizele.

* Umblă vorba pe plajă că Dumnezeu și-a găsit un rival cu șapca-ntoarsă și adidași în picioare. Este incredibil, dar liniștiți-vă, nu-i încă vorba despre Antihrist. Nu, e Connect-R, bre, ăla de zice că vara nu doarme. Până acum știam că doar Cel de Sus e treaz tot timpul ca să le vadă pe toate.

* Ieri, în timp ce România se confrunta cu un cod portocaliu de caniculă, Crin Antonescu a preluat șefia statului. Este vorba de un interimat, dar până la referendumul din 29 iulie lui i se va spune „domnule președinte, este deja ora 11.00”.

* Prima măsură a noului președinte – că tot l-am pomenit mai devreme pe eroul șlagărului verii – va fi interzicerea lui Connect-R. Ce-i aia, „Eu vara nu dorm”? E instigare la muncă, la gândire etc. Connect-R-e, șușaua, bă!

* Beizadelele de telenovelă ai patriei au picat sub masă la Bac: plodul lui Nicolae Guță, grasa Vioricăi de la Clejani, băiatul Catangăi. Toți au fost praf. Dar, lasă, se vor face ei mari și-l vor lua obligatoriu pe la 45 de ani!

Citit 1040 ori Ultima modificare Marți, 10 Iulie 2012 16:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.