Să plouă sau să ne iasă ploile?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preafericitul Daniel ne îndeamnă ca, în această perioadă de caniculă și alte fenomene extreme, să ne rugăm pentru „ploi liniștite”. Părinte, la fel se roagă și politicienii: să le iasă ploile în liniște, fără tămbălău, fără mass-media...

* Băsescu i-a găsit o etichetă de ultimă oră președintelui interimar Crin Antonescu. Marinarul l-a făcut „paiața de la Cotroceni” pe cel care i-a luat locul și, mă rog, l-a amenințat cu nu-știu-care literă a legii. De pe margine mi se pare o poreclă eficientă. Când paiața este în cel mai important palat al statului, ciorile se țin departe de pradă.

* Seceta din acest an readuce în prim-plan subiectul crizei alimentare. Porumbul s-ar putea scumpi masiv, iar dacă n-ai mălai, vai de el trai, cum ar zice românul care s-a născut versificator. Compatriotul căruia maidanezii îi papă hulpav din traistă are o filosofie aparte: și ce dacă nu se face porumbul? Și-așa nu-mi place d-ăla fiert și nici ăla fript, prefer vata pe băț.

* Dacă ar fi să mă iau după meteorologi, duminică seară se vor crea din nou condițiile unui demo de Sfârșitul Lumii. Adică tot o ploaie cu gheață cum n-am văzut de la Burebista încoace. Nu, dragi concitadini, ați înțeles greșit, nu trebuie să scoateți paharele de whiskey la interval!

* La bulgari s-a lăsat cu un atentat chiar pe litoralul Mării Negre. Au turuit la greu televiziunile despre acest eveniment. Se pune întrebarea absolut legitimă: mai mergem la Nisipurile de așa și-așa? Care te mai bagi la all-inclusive la hoteluri de patru stele care, de fapt, sunt numai de două și jumătate? Parcă mai bine ar merge anul ăsta o ieșire cu cortul, pe cuvânt de iubitor de camping!

* Presa străină scrie despre nebuniile recente din România, suspendări, eșarfe Burberry, împușcări la mișto și plagiate. „România nu-i niciodată plictisitoare”, titrează unul dintre jurnaliști, Marc Champion, el având atâta marfă la dispoziție. Corect, ba chiar nu putem ține pasul cu evenimentele, nene Marc! Stați așa, panseul ăstuia pare uns să fie slogan, cu asta îi putem atrage pe turiști, nu cu grădina din Carpați. Domnule Champion, vă putem plagia puțin?

Citit 797 ori Ultima modificare Vineri, 20 Iulie 2012 12:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.