Eminescule, ce-ai avut, mă, cu Cătă?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Domnu’ candidatu’, nu se zice „Aproape de oameni”, bre! Ţi-ai plătit degeaba echipa de campanie, dacă ţi-ai plătit-o. În caz că ai făcut barter, o meriţi. Asta cu „aproape de oameni” e ruptă din discursul lui Darwin. Aproape de oameni este şi şeptelul (evident că maimuţa, chiar dacă nu-i orătanie, nu poate lipsi din peisaj), electrocasnicele nu-s nici ele mai departe, ba chiar şi igrasia e tot în proximitatea fiinţelor superioare. Matale ai vrut, probabil, să spui „alături de oameni”: conţine mai multă substanţă, dacă înţelegi ce vreau să zic. Aşa şi Angelina Jolie, când a venit în România, era aproape de mine, dar nu putea fi considerată a mea. Capisci? Bine că n-ai zis în afişele electorale „Aproape de umanitate” că mă prăpădeam de intoxicare...

* Figurile din campania electorală curentă parcă-s surprizele cu fotbalişti din gumele Turbo şi CinCin de la începutul anilor ’90. Sunt una peste alta, e o devălmăşie greu de digerat. Aproape că-mi vine să-mi întreb camarazii din copilărie dacă nu-s dispuşi să facă un schimb: am dubluri cu deputaţi, s-ar găsi şi un deputat dublu, poate doi, dar fac şi următorul troc, un senator contra hrană. Deşi asta sună mai degrabă a răpire, nu a filatelie.

* Oamenii de la INMH, alde Jurca, Jude - dacă ele or fi lucrat vreodată la Institutul de vânt şi ploaie - sunt cătrăniţi că se difuzează o melodie la radio şi la TV în care, chipurile, le-ar fi luată în derâdere meseria. Andra, o fată la modă şi cu voce de cântăreaţă, susură printre buze că „Ne minţim ca la meteo / O fi soare, da’ nu-l văd io!” Aşa şi? Care-i baiul? INMH-ul nu pupă metafore? Păi, ar trebui să se autosesizeze şi toţi Cătălinii din ţară care-şi doresc să fie parlamentari: să-l dea, domnule, în judecată pe Mihai Eminescu! Cum este posibil ca poetul nepereche să-i fi anatemizat încă de la finele secolului 19? În opera Luceafărul găsiţi nenorocirea: „Cătălin, copil viclean de casă.”

* Victor Ponta spune că Traian Băsescu face glume de autobază ca să arate că numai el este deştept. Dacă preşedintele se îndeletniceşte cu astfel de anecdote, înseamnă că ţara merge ca pe roate. Doar că nu şi-a pus anvelopele de iarnă.

Citit 653 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Noiembrie 2012 15:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.