Testosteronii lui Vanghelie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ziua Naţională a României a fost împodobită de spectacolul lingvistic făcut de Marian Vanghelie. Agăţat de televiziuni pentru o declaraţie aparent banală - doar ce poate să spună primarul de sector despre Proclamaţia de la Alba Iulia? - iubitul Oanei Mizil a avut ghinionul de a fi acostat „live” şi de Corneliu Vadim Tudor. Tribunul a dorit să-l supună unui test de istorie, însă Marean a parat cu mâinile goale: „Lăsaţi-mă, dom’ preşedinte, cu testurile astea!” O fi vrut să zică „testosteroni”, mai ales că abia şi-a lăsat nevasta pentru nepoata lui Niculescu-Mizil.

* Măcar cunoaştem nivelul la care se află Vanghelie. Posedă acelaşi bagaj de noţiuni la care s-a abonat şi Elena Băsescu Ionescu. Fata tatii e cu „succesuri”, în vreme ce ibovnicul Mizileascăi o arde cu „testuri”. Diferenţa dintre ei şi noi, electorimea (e licenţă poetică, nu vă băgaţi!), este că ei iau totul, iar noi rămânem cu „restele”. Faceţi dumneavoastră acordul cu perlele politicienilor români ca să aflaţi ce am vrut să spun!

* Pe 1 decembrie, românii au petrecut cu fasole, ţuică fiartă şi, evident, cu mucii în fasole. Huiduindu-l la manifestaţia dedicată Zilei Naţionale, i-au dat importanţă lui Traian Băsescu. Cum să fluieri, grobianule, pe imnul naţional doar că nu-ţi place chelia unuia ajuns preşedinte dar care n-a avut nicio implicare în unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România? Păi, nu s-a bucurat de mama focului exaltatul ăla de Csibi Barna? Ce popor de îngălaţi, nu-şi mai protejează niciun simbol naţional!

* Permiteţi-mi s-o salut pe Yulia Borşcenko, o ospătăriţă din Ucraina care a recunoscut că a scuipat, timp de mai mulţi ani, în mâncarea politicienilor din parlamentul ţării! Yulia a fost concediată, dar a spus că a facut acest gest dezgustător pentru a se răzbuna pe acei oameni care conduc statul cu capitala la Kiev. Yulica, fată, dacă tot eşti liberă de contract, nu-ţi depui CV-ul la cantina de la Palatul Parlamentului din Bucureşti? Pe 9 decembrie se va decide care-s următorii nehaliţi ai patriei mele...

* A fost cutremur în weekend. În Vrancea, s-a resimţit şi la Bucureşti. Cel puţin aceasta-i formularea oficială. Şi zice un specialist că trebuie să ne pregătim de unul foarte mare. Cum, cu frânghie şi săpun?

Citit 610 ori Ultima modificare Duminică, 02 Decembrie 2012 14:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.