Instituţia Bombonel, cu uşa la spate

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Marian Vanghelie a început să spicuiască, mimează erudiţia. Într-o conferinţă de alegeri, primarul de sector a enunţat că „Adrian Năstase este o instituţie”. Din nefericire, instituţia Bombonel are handicapul oricărei alte instituţii româneşti: uşile din faţă îi stau mereu închise şi se umblă numai prin spate.

* Luminiţa Anghel, o cântăreaţă cu box-office în ţară, a ratat finala din Suedia a Eurovisionului, însă nu asta-i ştirea. Fata se plânge că ar fi fost atacată energetic şi, chipurile, din acest motiv ar fi pierdut competiţia. Mamă, băieţii din energie se extind!

* Zilele libere de 2 şi 3 mai, bonusuri acordate exclusiv bugetarilor, vor fi recuperate în sâmbetele din luna aprilie. Staţi aşa, este o inepţie la mijloc! Nu poţi recupera în avans, ba chiar situaţia stă cu totul altfel. Bugetarii vor veni la muncă pe 13 şi pe 20 aprilie, iar statul le va rămâne dator. Aşa că pe 2 şi 3 mai, dacă vom avea tupeu să exclamăm că „uite, băi, ăştia stau acasă, ca trântorii”, ni se va da peste nas că ei şi-au rupt cârca într-o sâmbătă...

* Există şi varianta prelungirii programului pentru a nu veni la job sâmbăta. Ştiu, unii dintre angajaţii aparatului de stat se vor scuza telefonic că „dragă, sunt nevoit să stau până mai târziu la birou. Da, rămâne şi colega de birou, normal, că şi ea e bugetară! Rămânem ca să servim patria.”

* Specialiştii britanici au ajuns la concluzia că şi albinelor le place aroma cafelei. Dacă s-ar fi raportat la realităţile româneşti, le-ar fi ieşit altceva, şi anume că trântorii iubesc cel mai mult pauza de cafea.

* Google a inventat pantofii sport care vorbesc cu utilizatorul. Dotaţi cu un micro-computer, şoşonii gălăgioşi îşi atenţionează, de pildă, stăpânul că s-au plictisit sau că au atins o viteză impresionantă. Dacă pantofii ăştia ar ajunge prin Moldova, cu siguranţă l-ar lua la rost pe Ion sau pe Vasile: „Mai spală-ţi dihorii, mister!”

* Zice-se că băgăm în fizic lapte contaminat cu aflatoxină. Şi cică ar fi de rău. Am o singură întrebare: carevasăzică, scoatem lăptarul din nomenclatorul de meserii? Dar girantul?

Citit 683 ori Ultima modificare Marți, 12 Martie 2013 16:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.