Românul s-a născut spontan

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Voiculescu a fost omagiat la televiziunea naţională. Nu scăpase niciun flatulent, aşa cum se întâmplă des la canalele sale, ci venise cu destăinuiri: „L-am părăsit pe Năstase pentru Băsescu în 2004, deoarece riscam să nu intrăm în UE”, a spus Felix, motiv serios pentru gazda Mihai Rădulescu de a exclama: „Prin gestul dumneavoastră, aţi schimbat istoria!” Nasol moment. Buzele lui Gâdea şi Mircea Badea s-au simţit profund trădate...

* Înnebunesc când aud că în făbricuţa nu-ştiu-care s-a oprit brusc lucrul, că s-a declanşat o grevă spontană. Ar trebui să mai umblăm un pic la folclor, izvoarele trebuie reglate: de fapt, românul nu s-a născut poet, ci a văzut lumina zilei cu gena spontaneităţii în prezidiu. Nu ştim să deschidem gura pentru a ne cere drepturile, dar - să mai moară o dată Michael Jackson! - suntem spontani, bre. Oare cum se opreşte brusc lucrul, ă? Cad cheile de 16 pe gresie, se fâstâcesc macaralele pe şantier, sare lopata din coadă? Să fim serioşi, România e pe ultimul loc la spontaneitate, mai ales acolo unde se lucrează în trei schimburi.

* Apropo de spontaneitate. Cică ieri s-a oprit lucrul la CFR pe sistem turbo d-ăsta. Haideţi să vă explic cum se cultivă spontaneitatea în uzinele mioritice: se primeşte un telefon seara, în timpul Telejurnalului, şi i se spune omului clar „bre, nea Ioane, vezi că mâine facem grevă, da? Da, bre, dar dacă te întreabă cineva, zici că a fost spontană. Cum? Ce nu înţelegi, cuvântul ăsta? Spon-tan! Dar nu trebuie să-l zici, stai liniştit că vorbim noi, dă-i dracu’ de nenorociţi! Bine, hai, o seară bună!”

* Conform unui studiu recent, un român munceşte 25 de minute ca să plătească o bere. Prin comparaţie, neamţul are nevoie de numai 4 minute. Culmea este că mai mulţi beţivi se află în România. Asta înseamnă că băgăm cu cârca mai mult decât compatrioţii Angelei Merkel?

* Doi români din Alba Iulia au divorţat din cauza serialului Suleyman Magnificul. El voia să vadă Galatasaray-ul la televizor, iar ea pe celebrul sultan. S-ar fi păruit, s-au despărţit şi gata. Magnificul ăsta face victime în Valahia şi la sute de ani de la dispariţie.

Citit 681 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2013 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.