Crine, du-te-n... Zagreb, mă!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prea multă apă în judeţul Constanţa, nu credeţi? Şi nu mă refer la prezenţa Mării Negre, ea rămâne cel mai volubil vecin de care poate dispune România. Ploile de ieri au ridicat nivelul lichidului la un metru pe genunchi de locuitor, însă a lipsit cu desăvârşire whiskey-ul (sau romul cu un singur r). Păi, se poate aşa, domnilor, taman în parohia întâiului marinar?

* Apropo de tipul de la Cotroceni. S-a trezit. De fapt, e mai complexă fraza. S-a trezit să spună că USL-ul este o gaşcă de băieţi care şi-a făcut o constituţie pentru ea. Bună dimineaţa, domnule preşedinte! E perimat subiectul, ea mai trebuie doar votată. V-aţi pierdut reflexele de mare jucător din tinereţe. Şi mai puteaţi spune că şi USL-ul şi-a făcut lege de căpătâi, că n-ar fi singurul grup din politica românească. Aţi omis o conjuncţie esenţială...

* Băse l-a trimis pe Crin Antonescu în locul său la Zagreb pentru a reprezenta România la ceremonia organizată cu ocazia aderării Croaţiei la Uniunea Europeană. Puţini înţeleg metafora lui Zeus: l-a trimis pe Antonescu în ţara cu staţiunea care se scrie din patru litere şi apare pe toate gardurile din România. „Crine, du-te-n... Zagreb, mă!”

* UE ziceam? Ar trebui să vorbesc mai frumos, dar nu mă lasă conştiinţa. Urcam zilele trecute într-un avion de Marea Britanie şi le aud pe stewardese cum şuşotesc pe seama românilor. M-am făcut că stau prost cu urechile, dar că mă interesează bârfa lor. „Excuse me?”, le-am spus cu accent, iar ele m-au întrebat tot cu accent dacă România mai are mult până la integrarea în Uniunea Europeană. Da, aţi citit bine! Îmi şi pregătiseră nu-ştiu-ce formular destinat special cetăţenilor extracomunitari. „Ohohooo!”, zic, suntem sătui de UE, pupa-v-aş cultura generală! Ce v-aţi fi făcut fără o piaţă de desfacere plină de-alde mucea ca la noi? Bine, finalul l-am păstrat pentru mine, nu de alta, dar îmi doream să ajung cu bine la destinaţie.

* 77 la sută dintre elevii români au trecut Evaluarea Naţională 2013. Carevasăzică, este important să fii lăsat să copiezi. Ponta ar putea depune oricând mărturie dacă n-ar şti că e ilegal.

Citit 833 ori Ultima modificare Duminică, 30 Iunie 2013 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.