Dumnezeu, secretar de stat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conform unui sondaj recent, românii nu sunt interesaţi de noua Constituţie. Adică nu vor ieşi la vot când se va pune problema să ne dăm cu părerea pe marginea legii de căpătâi. Mici cu muştar, telenovele, shopping şi teleshopping. Cam aşa vor răspunde oamenii de rând, dar se vor trezi cu monstruozităţi care le vor lua scalpul în anii următori. Şi atunci pe cine vor înjura? Pe ei înşişi, pe mamele lor... Ştiu, unii vor arunca sofisme de genul „păi, ce rost are, dacă şi asta curentă este încălcată?”. OK, luaţi Constituţia ca pe Playboy, numai că revista din care lipsesc fotografiile stârneşte doar libidoul politicienilor!

* Conform Codului Rutier pe 2013, mopediştii şi motocicliştii nu mai au voie să transporte pasageri aghesmuiţi. Înseamnă că motoretele vor fi utilate cu fiole sau ce? De unde ştiu eu că nen-tu Gicu a tras o duşcă sau e doar glumeţ din motive ereditare? Despre şefii de stat care urcă la volanul Loganului cu chef de panaramă nu se zice nimic în noul regulament...

* O şcoală dintr-o comună botoşăneană va avea un veceu de 90.000 de euro, adicătelea se poate instala şi cancelaria acolo. Patru miliarde de lei vechi pentru o privată în fundul curţii (ok, poate să semene şi cu buda lui Obama, mi-e totuna!), e nesimţire, e încă o dovadă a faptului că în România mai sunt multe de uşchit. Furaţi, măi, hăăăi!

* Ministrul de la Agricultură, Daniel Constantin, coabitează cu fericirea. Anul 2013 a fost unul bun, au ieşit şi încă vor face ochi recolte-record. Merită un premiu Costel de la minister, doar l-a avut pe Dumnezeu secretar de stat, altfel n-ar mai fi plouat un strop. Se aude că şi ministrul de la Apărare face angajări, îl tot tatonează pe Sfântul Petru.

* Papa Francisc, cel care mai are un pic şi sanctifică şi caterinca, oferă un nou sfat: „Priviţi-i în ochi pe cei cărora le daţi de pomană!” Aha, deci ne trebuie buletine de vot şi cu mutrele candidaţilor, atunci când fi-va să-i omenim cu încă o ştampilă.

* Doi halterofili de vază ai României (una este gălăţeancă) au fost prinşi dopaţi la un campionat european. Recent şi o atletă de pe la noi a ieşit pozitiv în urma controlului, ca să nu mai amintesc de celebrii Powell şi Gay. Oare când dopingul va deveni sport olimpic?

Citit 922 ori Ultima modificare Joi, 08 August 2013 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.