Chiftele din Regat, via Gigi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Economia României este pe cale de a da un mare tun. Un fotbalist de la Steaua - cel puţin astfel stătea situaţia în noaptea de sâmbătă spre duminică - urmează să obţină un job în Anglia, ţara care ne-ar arunca şi în sobă, dacă ar exista sobe în Regat şi, evident, în caz că i-ar permite legislaţia. Chiricheş, aşa îl cheamă pe angajatul cu jambiere, ar urma să treacă la Tottenham, echipă ce poate fi descompusă într-o ameninţare desprinsă din acelaşi tablou. Tot te-nham eu pe tine, românule, dacă altfel nu pot să te elimin prin Canalul Mânecii... Nu-i o veritabilă ironie a sorţii ca taman din peisajul în care românii sunt foarte huliţi să apară o ofertă de nouă milioane de euro pentru un compatriot?

Şi, dacă tot pomeneam economia duduindă, bănuiesc că Steaua, după ce va face încasarea fără precedent (înţeleg că niciodată n-a fost măritat vreun fotbalist român pe un asemenea porcoi de bani), va achita impozitul aferent. Ca atare, Ponta ar trebui să-şi mai calmeze imaginaţia şi să nu mai patenteze tot felul de taxe absurde. În schimb, Chiricheş ăsta n-ar putea pleca în Anglia fără acordul patronului, care patron bagă la cizme, pantofi şi obiele de-i sar zilele de pripon pe nas. Gigi Becali reuşeşte - băi, oameni buni - să aducă de la răcoare bani la bugetul statului. Nu-i aşa că trăim vremuri unice? A, departe de mine gândul de a fredona şlagărul „Free Gigi!”, ci dimpotrivă. Dacă abia acum, de la dos, poate să contribuie la finanţele vlăguite ale republicii, înseamnă că acolo şi-a descoperit eficienţa. Gigi, mai transferă vreo trei-patru, mă, şi scoţi ţara din marasm! Fleoşc! În aceeaşi noapte, sâmbătă spre duminică, verii gagiului au sărit ca arşi la televizor să contrazică anunţul: nu, Chiricheş nu s-a înţeles cu nimeni, n-a semnat niciun transfer! Pentru neofiţi, două puncte:

1. Verii lui Gigi sunt procuratori de fotbalişti. Procuratori, nu procurori. Adică îi reprezintă, deci îşi trag comisioane de pe urma lor.

2. Cum naiba să fie mulţumiţi că se făcuse anunţul oficial de transfer, când ei încă nu-şi stabiliseră comisionul? Şi cum să dai pe goarnă o sumă atât de mare - nouă milioane de coco - când îţi stă în caracter să umbli cu diminutive? De afară, din libertate, ignori bugetul statului şi, la o adică, renunţi să-i mai duci chifetele şi sarmale văruţului de la răcoare.

Citit 662 ori Ultima modificare Duminică, 25 August 2013 12:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.