Ramona şi Budulea Spătaru

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu împart nimic cu onomastica populi... populaţiei, dar nu-mi inspiră nicio încredere Ramona de la Transporturi. Nu-s misogin - şi am obosit să tot fac această mărturisire - însă femeia la volan este la fel de practică precum social-democraţia la capătul unui puci soldat cu decapitarea dictatorului. Ramona este europarlamentar, soţie de primar, prietenă de soţie de prim-ministru (sărut mâna, Daciana!) şi o femeie frumoasă. De ce să-şi bulească toate aceste calităţi venind în fruntea unui minister cu atâtea probleme? Cum să mai înjuri gropile din asfalt şi limitările absurde de viteză cu Ramona pe locul lăsat vacant de Fenechiu? Altfel ziceai de Reluţu, se plimbau tone de carne tremurândă în contextul managementului de calitate al ieşeanului... Acum, însă, mi-e imposibil să mă gândesc la prostii. Nu cunosc nicio invectivă pe bază de Ramona.

* Deştepţii de la televiziuni au încercat să-i dea mat Măneascăi, Ramonei Mănescu. O matrapupăză care buchiseşte de pe prompter a luat-o prin telefon pe noua ministresă şi i-a băgat o întrebare din fundul grădinii. A vrut s-o prindă cu mâţa pe contrasens: „Doamna europarlamentar, ştim că aveţi mari şanse de a ajunge la Transporturi. Spuneţi-ne câţi kilometri de autostradă are România!” Mi-a plăcut replica femeii, i-a zis aşa-zisei jurnaliste că nu se simte ca pe băncile şcolii ca să dea iute un răspuns. În primul rând, ţara asta n-are autostrăzi, deci întrebarea guristei este strivită de nonsens...

* La limba română, sesiunea a doua de bacalaureat, li s-a cerut micilor intelectuali să comenteze un fragment din „Budulea Taichii” de Ioan Slavici. Nu m-aş mira să citesc, după corectură, că unii dintre elevi au pomenit alt personaj, unul prezent mai mereu pe buzele desdrăbălaţilor - Budulea Spătaru. Mă rog, sub o formă puţin modificată.

* CSM a hotărât: judecătorii trebuie să declare dacă sunt masoni. Nu m-am chinuit să aflu motivarea acestei decizii, dar cred că totul pleacă de la năsosul care a cumpărat clubul de fotbal Rapid Bucureşti. Televiziunile de sport îl tot botează „masonul Cristescu”, iar el, săracul, ar face de râs şi tagma bucătarilor de la Cocoşatu’.

Citit 711 ori Ultima modificare Luni, 26 August 2013 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.