Satiră cuantică fără creier

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vine cea mai geroasă iarnă din ultimii o sută de ani sau Ştefan Bănică Jr. îi ardea Zânei Surprizelor câte două-trei palme pe trimestru? Ambele variante par să fie corecte, aş miza doi lei în plus pe cea de-a doua. Acestea sunt subiectele tocate de televiziuni atunci când Roşia Montană începe să se fleşcăiască... Şi totuşi, ce ziceţi despre faptul că Anamaria Prodan pozează la 40 de ani într-o revistă pentru bărbaţi cu ceva mai mult obraz? Adică, nu-şi arată întreaga halcă de carne, ci numai segmente, aripioare. Frumoasă mai e România, cum naiba să te plictiseşti aici?

* Călugării de la muntele Athos îi cer lui Băsescu graţierea latifundiarului creştin-ortodox Gigi Becali. Normal, oierul a fost încarcerat pe la finele lui mai şi s-au cam făcut patru luni de când călugăraşii n-au mai încasat niciun sfanţ. Pe vremuri, nen-tu Gigi făcea curse regulate la Athos ca să-şi achite chiria sufletului, or contextul economico-social e tot mai defavorabil. Doar foarte puţin probabila (de fapt, e imposibilitate pe toate liniile, barate şi nebarate) scoatere de la beci a machidonului i-ar extrage din foame pe băieţii cu sutană.

* Adicătelea, la cât s-a protestat pe marginea Roşiei Montane, brânza lui Gigi n-ar merge măcar pe sfert băgată în seamă?

* O doamnă europarlamentar, Renate Weber, comentează că România nu-şi permite luxul ca USL să se rupă. Vai, doamnă, dar noi nu ne mai permitem niciun lux! Şi, pe cuvântul meu de stricat la creier, dacă nu se va rupe, USL-ului, aidoma oricărei formaţiuni sau alianţe politice, oricum i va se rupe. Înţelegeţi caruselul ăsta?

* Apropo de creier. Fizicianul Stephen Hawking afirmă, în premieră, că glagoria umană ar putea exista şi fără trup. Departe la ani-lumină de acest geniu în scaun cu rotile, vin cu o infimă precizare: maestre, teoria dumitale este valabilă doar pentru cei care posedă creier!

* E valabilă şi reciproca, mister Hawking! Adică, de foarte multe ori s-a demonstrat că trupul bipedului evoluat din maimuţă poate exista independent de creier. Nu-i din fizică enunţul, e satiră cuantică.

Citit 689 ori Ultima modificare Duminică, 22 Septembrie 2013 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.