Mai trăiţi, căzăturilor?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* L-aţi simţit? Enervantă întrebare, mai ales când vine din partea presei excesiv de tabloidizate. Ieri dimineaţă, mai toate site-urile mi-au proptit (şi altor milioane de corsari virtuali) această indiscreţie. Cum să te joci de-a curiosul când cutremurul a avut 5,5 grade pe scara care nu-i a lui Mercalli, fiind resimţit până la Piteşti şi în Bulgaria? La seismul de 8 grade, Doamne păzeşte!, vor întreba cu eleganţă „Mai trăiţi, căzăturilor?”

* L-aţi simţit? Aceasta ar fi o întrebare pertinentă pentru plătitorul de taxe şi impozite când se va mai descoperi un hoţ din politica autohtonă, unul care s-a îmbogăţit peste noapte, a angajat-o pe maică-sa la biroul de parlamentar şi pe fiu-su ca secretar pentru afacerile din schimbul al III-lea. De fapt, în România, abia după 20 de ani este descoperit golanul încărunţit care intrase cu pantalonii rupţi în turul partidului. L-aţi simţit vreodată? Aiurea, nimeni nu l-a băgat în seamă.

* L-ai simţit, frate? Astfel l-am chestionat pe-un amic din Arad care mă sunase ieri pentru nu-ştiu-ce treburi. „Nu, nici vorbă, noi suntem în vest, vere! În Occident nu se resimt”, mi-a replicat camaradul, replica fiind în acest caz mai tare decât evenimentul-mamă. Frumoasă ironie, dar apoi mi-am spus în barbă: „Nu-i corect ca seismele să-i foiască doar pe moldoveni şi pe-o parte dintre munteni.” M-am consolat doar cu gândul că zbuciumul tectonic din Vrancea a făcut ca şi cefele de la sud de Dunăre să tremure puţin...

* Micile seisme de la Izvoarele meritau o lecţie. Iată de ce Vrancea ne-a trezit din somn în noaptea de sâmbătă spre duminică... Şefii mai trebuie şi respectaţi, nu-i cazul să le zgândăreşti orgoliul.

* Un cotidian de ţâţe şi posterioare dezgolite scrie despre cometa ISON care, prin noiembrie, ar putea mătura Terra. OK, nu-i de ignorat faptul că Agenţia Naţională pentru Situaţii de Urgenţă din SUA a comandat conserve de crăpelniţă şi apă plată în valoare de vreo 14 milioane de dolari, dar de ce să primim informaţii cosmice tocmai de la un ziar care se închină la sfârcuri? Cum ar fi ca „Dilema Veche” s-o divinizeze pe Sânziana Buruiană?

Citit 753 ori Ultima modificare Duminică, 06 Octombrie 2013 14:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.