Româna, prima limbă străină

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un român din trei ar vota o femeie preşedinte. Şi eu, pe Elena Udrea! Nu, n-aş vota-o.

* Ceilalţi doi români vor să aleagă un bărbat. Care bărbat îl va învinge în turul al doilea pe Crin Antonescu. Păi, Dumnezeu nu doarme...

* Cam 70 la sută dintre români parlesc cel puţin o limbă străină. Normal, ca să păcăleşti turistul venit de peste hotare că margaretele sunt echivalentul stelelor din unităţile de cazare, trebuie să te joci în prealabil cu dicţionarul. Din nefericire, pentru acele 70 de procente, prima limbă străină întâlnită este româna.

* Soţul Sandei Ladoşi, fostă cântăreaţă (ce, aţi mai auzit la radio altceva decât Inna şi Smiley?), a fost reţinut pentru evaziune fiscală de patru milioane de euro. Chiar aşa, la ce-i mai trebuie Sandei să mai pupe microfonul? Deşi, acum ar trebui să se reapuce.

* Guvernul doreşte modificarea codului insolvenţei. Culmea, executivul unui stat care cochetează cu falimentul pozează ca baba care are chef de pieptănat pe timp de incendiu.

* Nişte viespi uriaşe au luat de pe faţa pământului 42 de chinezi. Autorităţile au anunţat că viespile vor fi castrate.

* Dan Voiculescu, alias Domnul Profesor, a anunţat că şi mâine l-ar suspenda pe Traian Băsescu. Normal, orice puşcăriaş - până la recurs, patronul Antenelor are cinci ani cu executare - vede cu ochi răi oamenii din fruntea statului. Nu trebuie blamat. Însă, după ce-şi va lua pijamaua, nu i-ar strica o şedinţă la psihologul închisorii. Altfel, nu înţeleg cum este posibil ca un condamnat să aibă o asemenea expunere în media după ce-i iese pe gură orice tâmpenie.

* Două echipe de fotbal din Liga I au fost nevoite să-i decarteze bani şi puncte unui impresar de jucători, numitului Ionel Codoban. Anul precedent, Oţelul nu i-a dat lovelele la timp şi a pierdut două puncte, iar zilele trecute în culpă a intrat şi FC Vaslui - 8 puncte sancţiune într-o speţă similară. Folosindu-mă de principiile de bază ale aritmeticii, am ajuns la un cuantum de zece puncte, toate ale impresarului Codoban, puncte cu care ar sta pe la mijlocul clasamentului. Dacă mai pune mâna pe vreo 3-4 puncte, sigur s-ar bate la cupele europene.

Citit 716 ori Ultima modificare Vineri, 04 Octombrie 2013 15:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.