Fomilă a bătut cutremurul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primăria Capitalei (bănuiesc că şi cea din Galaţi face la fel) raportează, bătându-se cu bulina roşie în piept: „Nu sunt pagube după cutremurul din noaptea de sâmbătă spre duminică.” Bogdaproste, normal că nu-s, doar n-a fost de 7 grade pe scara Richter... Altfel, poate că n-ar mai fi avut cine să facă anunţul, Doamne iartă-mă.

* Mă enervează faptul că românii vor să fie mereu cocoloşiţi, să nu li se zică faptul că urmează, că vine, că drege, că aşa şi pe dincolo. Vai, ne oripilăm, iar căţelul de companie pierde sarcina dacă cineva anunţă la TV că urmează încă un zbucium tectonic. Dar ce doriţi voi, mă? Să fiţi mereu luaţi pe nepregătite? În ţara asta, până şi ziua de lucru vine pe nepusă masă, parol!

* E morbidă, dar din punctul meu de vedere întrece seismul din Vrancea. Adică, mi se pare evenimentul numărul 1 al zilelor trecute. Un nene de 60 de ani din judeţul Buzău a murit în weekend la un concurs de crăpat cârnaţi de Pleşcoi. Doamne, ce popor şi câtă foame există în România! Și nu-i vorba de inaniţie, e un termen mult prea nobil pentru ce zace în glanda mioritică - cum să dai în primire la o competiţie de halimos? Vorba gagiilor de la revista Kamikaze, cimitirul de la Săpânţa este un loc prea trist pentru un asemenea eveniment. Sunt convins că individul s-a dus la întrecere pentru a mai salva două-trei prânzuri, dar şi că nu se afla la frontiera sărăciei. Pot paria că avea cel puţin un fiu la oraş, recte Buzău, şi că primea măcar o dată pe lună un ajutor, ceva. Dacă nu cumva ascensiunea lui fiu-su în mediul urban i se datora sută la sută răposatului de Pleşcoi. Apoi, vorba unui prieten de la Kamikaze, băi, îţi dai seama ce dramă va trăi băiatul decedatului, dacă o exista acel băiat? După înhumare îl vor vedea colegii de serviciu cu doliu în piept şi, în mod firesc, va fi întrebat ce a păţit. Va răspunde că a rămas fără părinte, dar cum, Doamne iartă-mă, să le povesteşti că s-a prăpădit de nesătul ce era, cu maţul de porc înfipt în gâtlej? Ah, era să uit - concursul s-a intitulat „Fomilă de Pleşcoi”, ceva sugestiv, românesc. Dumnezeu să-l ierte!

Citit 841 ori Ultima modificare Luni, 07 Octombrie 2013 14:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.