Naţionala de mult confiscată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Indiferent de scorul de mâine seară, mă dezic public de echipa lui Victor Piţurcă şi Mircea Sandu. Unii îi spun echipă naţională de fotbal, dar am mari dubii în privinţa asta, ba chiar mă roade convingerea că vorbim despre progenitura unui grup de interese care văd că beneficiază încă de wild-card-ul justiţiei. Naţionala era jucăria unui cerc de dubioşi şi în anii ’90, dar atunci măcar exista un Hagi. Şi alţii care se apropiau de valoarea lui. Poate că România are bube mai purulente decât fotbalul practicat la nivel de primă reprezentativă (cu siguranţă aşa este), dar omului de rând sugrumat de taxe şi impozite îi mai rămăsese doar plăcerea de a chibiţa pe marginea meciurilor dotate cu chişcă. Atât. De aceea, subiectul barajului de calificare la Mondialul din Brazilia prezintă un interes crescut. Concluzii:

1. Cel mai bun fotbalist român al momentului, Alexandru Maxim, se numără printre protagoniştii campionatului Germaniei, întrecere care a dat ultimele finaliste ale Ligii Campionilor. Maxim ăsta este impresariat de un nene care nu poartă numele de Becali - iată, aşadar, punctul slab al sportivului pe care şi-l doresc mari echipe din Europa. Consecinţa am văzut-o şi vineri seară, la Atena: nu-i reprezentat de un văr Becali, intră doar în ultimele trei minute ale partidei.

2. Individul Piţurcă este plătit cu 400.000 de euro pe an de organismul intitulat Federaţia Română de Fotbal. Aşa că ne permitem să ne dăm piţurci, să comentăm fotbalul prestat de aşa-zişii tricolori. Fotbalul autohton are multe procese cu privire la plata/neplata datoriilor către stat, deci niciunul dintre cei care-şi cumpără bilet să-i vadă pe Raţ şi Cociş nu poate fi considerat impertinent. Când nu bagi pe teren cele mai bune produse ale fotbalului naţional, cum naiba să nu te acuz de rea-voinţă, de alte interese?

3. Cum este posibil ca un meci ca cel din Grecia să fie transmis de o televiziune de ştiri? De un canal care cu 15 minute înainte de joc mi-l serveşte pe Victor Ponta pe post de microbist... Trist. Aşadar, naţionala nu e a noastră, bă! A fost de mult confiscată. Să se spele cu ea pe cap!

Citit 585 ori Ultima modificare Duminică, 17 Noiembrie 2013 14:34

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.