Ţara vândută de Black Friday

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Black Friday. Nu, n-a fost ieri, dar la români – exact ca-n basmele cu feţi şi zâne – a început de ieri. Mare şmecherie nu este această sărbătoare, cel puţin nu la noi. Şi n-ar fi de mirare să profite de ocazie în primul rând magazinele de cratiţe şi ibrice, cu toate că Black Friday, conform unei legi nescrise, are în mod normal treabă cu aparatele de băgat în priză. Ce se vor mai înghesui românii, ei şi-aşa se ţin de acest sport naţional de prin vară, când şi-au dat la gioale pentru generatoare de curent şi şurubelniţe în cruce...

* Politicienii din anii ’90 trebuie să-şi frece bucuroşi mâinile. Atunci când ei vindeau ţara la bucată nu se ţinea Black Friday. Cel puţin nu la români.

* Chiar e deranjant pentru amatorii de astăzi din politichie (păi, faţă de şleahta lui Nea Nelu, ăştia chiar sunt de tot râsul, n-aţi văzut că sunt înhăţaţi pentru baterii de duş şi paporniţe de haleală?) că nu mai e mare lucru de furat. S-ar fi scos şi ei de Black Friday, dar – în condiţiile date – merită eticheta de Bleg Friday.

* Un profesor de religie de la Colegiul Economic din Târgu Jiu a fost reţinut pentru cămătărie. Site-ul care mi-a oferit ştirea s-a folosit de motto-ul „să faci ce zice, nu ce face popa”. Aiurea, profesoraşul nostru a avut altceva în cap: dar din dar se face Rai, dar şi niţică plusvaloare. Asta însemnând dobânda...

* Autorităţile române şi-au propus să promoveze turismul (aţi ghicit, madam Grapini), mai exact staţiunile de pe Valea Prahovei, însă nu au fost în stare să facă acest lucru, cu toate că 140 de jurnalişti din străinătate s-au arătat dispuşi să viziteze şi să scrie despre frumuseţile din ţara noastră. Cu toate că la munte există numeroase pensiuni şi hoteluri, autorităţile, competente din cale-afară, n-au fost în stare să identifice spaţiu de cazare pentru jurnaliştii şi reprezentanţii unor agenţii de turism pe care îi invitaseră în România. Nici măcar un internat n-aţi găsit, madam Grapini? Ţin minte că prin 1991 am fost cu clasa de liceu la un internat al Liceului Economic din Braşov. Nu cred că erau şoarecii mai mari decât noi, deci a fost bine.

Citit 938 ori Ultima modificare Vineri, 22 Noiembrie 2013 16:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.