Pufulica votează o dată la patru ani

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Legea amnistierii va fi totuşi supusă votului marţi, 17 decembrie. E vraişte, iar cine credea că deputaţii s-au temut de opinia publică e mai naiv decât piticii care cred în Moş Crăciun. Şi, da, cred că va fi adoptată cu o majoritate covârşitoare... Mai aveţi lumină pe casa scării? Începând de săptămâna viitoare, nu veţi mai avea şi, de Revelion, veţi fi şi buzunăriţi ca lumea.

* Iar faza cu legea amnistierii este doar perdeaua de fum sub care băieţii şi-au putut vota superimunitatea la care orice trântor ales de fraieri visează. Între timp, Victoraş Ponta gusta colivă în Africa de Sud, iar anumite canale media zic că ar fi păpat fondante alături de Obama.

* Ce mai rămâne de zis? Haideţi, mă, la vot, iată unde poate duce votul de blam! În România, ăla care prezintă o platformă-program - aiuristică sintagmă - este văzut drept idiot. Ca să devii imun la antibioticele cu drept de mângâiat urna, trebuie să dai şi cu dreapta, dar şi cu stânga şi, mai ales, să înjuri Puterea.

* Apropo, puţine organisme de presă (câte or mai fi rămas în republică) au prezentat situaţia celor două legi, aia care vizează scoaterea de la beci a caracterelor vărgate şi cea cu superimunitatea. De aici înţelegem că mass-media din ţara noastră este un substantiv netru de libertate.

* Un deputat PSD condamnat la doi ani de închisoare cu executare - despre Nicolae Vasilescu este vorba - a fost agăţat pe Otopeni chiar în momentul în care se pregătea s-o tundă în China. Omul votase cu o zi înainte modificările aduse Codului Penal prin care parlamentarii nu vor mai fi socotiţi funcţionari publici. Bietul de el, spera să aibă parte de ochi oblici şi înainte de decolare...

* Crin Antonescu s-a trezit să-i ceară demisia ministrului de la Cultură pentru afirmaţiile care nu mai merită citate. Aiurea, Daniel Barbu a îngăimat nişte scuze, însă nici vorbă să plece de la măcelărie. Festivalul prostiei continuă. Intrarea este liberă.

* TVR 3, canal public ce televiziune, şi-a tras mascotă. O oaie. O cheamă Pufulica. E vorba de oaia care din patru în patru ani merge credincioasă la vot.

Citit 529 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Decembrie 2013 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.