Boli de piele şi de vinilin

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cum se termină calendarul creştin la români, cum apar bârfe cu privire la anul următor... Aşadar, revine în media dâmboviţeană celebra babă Vanga de la bulgari, matusalemica arătare care ar fi prevăzut tot felul de idioţenii deşi s-a născut şi a murit analfabetă. De pildă, pentru 2014, băbăciunea ar fi „clarvăzut” cancer de piele pentru majoritatea fiinţelor bipede pământeşti. Observaţii:

1. N-am destui bani pentru un cancer de piele, mi-aş dori unul de vinilin. Sau un cancer de piele întoarsă.

2. Ponta şi-ar freca bucuros mâinile - ar putea să impoziteze cancerul de piele, s-ar scoate serios în faţa Băncii Mondiale şi a FMI-ului.

3. Baba Vanga n-a fost numai analfabetă, ci şi nevăzătoare. Păi, în condiţiile acestea, cum să te transformi în clarvăzător? Şi-o fi făcut operaţie de cristalin?

4. Bulgarii vor avea mai mult cancer de piele decât românii? Nu mi-e clar din epistolele babei...

5. Ce viitor capitonat pare să ne asigure cetăţeanca de la sud de Dunăre!

* Mai sinistru decât baba din Cadrilater mi se pare ministrul Culturii, Daniel Barbu, conaş care a putut elibera pe pârtia gurii următoarele: „Sunt prea mulţi bani pentru bolnavii de HIV-SIDA, puteam să facem mai multe festivaluri!” Săracul, atât îl duce mansarda, probabil HIV-SIDA înseamnă pentru el bubă dulce, panariţiu sau junghi intercostal. Grav este că cineva s-a putut baza pe o asemenea entitate atunci când a inventat schema Guvernului Victor Ponta!

* Şi mai gravă este probabilitatea crescută a votării legii amnistierii, eveniment care ne ţine pe ghimpi de câteva zile. La propunerea lui Mădălin Voicu, ar urma să iasă din carceră vreo 16.000 de caractere cu pedeapsă de până la şase ani. Adică ar urma să scape toţi corupţii care, şi-aşa, s-au lipit doar de doi-trei anişori. Şi poate şi câţiva violatori, d-ăia care, sanchi, au avut şi acordul victimei. „Intră numai lucrurile care sunt în normele europene”, se apără Medelin, badigardul infractorilor din sud-estul Europei. Eh, cum naiba să mai trăieşti în ţara asta?

Citit 840 ori Ultima modificare Marți, 10 Decembrie 2013 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.