Tragem apa mai des

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cine n-are brazi, să-şi cumpere. De fapt, cred că am încurcat proverbul. Cine n-are beteală, înseamnă că stă bine cu ficatul... Mă rog, mi-e tot mai limpede că m-a cuprins spiritul Crăciunului. N-o prea înţeleg p-asta cu duhul sărbătorii care îi bucură cel mai mult pe comercianţi. Poate nici nu trebuie – sunt şi eu un element care măcar o dată pe an trebuie să stea la coadă pentru caltaboşi, şorici şi umplutură de sarmale. Spiritul Crăciunului este o sintagmă mult prea pompoasă – ascultaţi cu atenţie, vecinii vor trage apa mai des ca oricând!

* Spiritul Crăciunului? Unii cred că l-au prins, dar totuşi fac exces de zel. Ieri dimineaţă, duminică fiind, pe la ora 8 fără ceva, o ceată de flăcăi neaşteptat de matinali duduia nişte tobe şi suduia o capră bipedă. La ora 8 fără. Duminica. Păi, să nu colinzi la rândul tău cohorta cu nişte ouă meticulos lansate de la etaj? Ar fi mers, dar ce naiba mai pui în salata de boeuf?

* Da, e spiritul Crăciunului. Cel puţin el ar trebui să decidă. Bine, nici cu ăsta nu ne mai facem treaba de câţiva ani, văd că tot uită cel de-al treişpelea salariu...

* Apropo de duhuri. Nişte conştiinţe bine conturate l-au agresat pe neliniştitul Neamţu. Mihail Neamţu, preşedintele partidului Noua Republică, despre domnia sa este vorba. Şi-a luat-o la manifestarea de sâmbătă seară din Piaţa Universităţii. Chiar aşa, ce căuta el acolo, n-avea porc de sacrificat, brad de împodobit, vin de fiert? Neamţule, ai încurcat spiritele, mă!

* Trăim într-o ţară care îşi doreşte să fie mai bună – asta e de la mine –, ne păcălim că suntem fericiţi de Crăciun, însă unii chiar sunt. Numitul Smiley – îl ştiţi de pe la televizor şi de pe nişte scene de spectacol – a strâns în 2013 un milion de euro. Cu cârca lui, zice-se. Bine, a apărut în reclame, emisiuni de televiziune bine remunerate, se aude şi pe la radio. E, totuşi, dramatic să respiri în patria în care Smiley, un băiat nu foarte talentat din Piteşti, face milionul de coco, în vreme ce tu aştepţi disperat semnul ăla dinspre Canada sau Australia.

Citit 770 ori Ultima modificare Duminică, 22 Decembrie 2013 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.