Pocniţi, demenţilor!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poate v-aţi întrebat (aşa ar fi normal) de ce pocneşte lumea în prag de Sărbători. Tone de explozibil, tone! Se întâmplă chiar să fie escaladat pragul, dau unii cu petarde şi-n lustra vacanţei de final de an. Nimeni nu vede/aude, iar când mă refer la acest pronume negativ automat arunc pisica în cârca „oamenilor legii”. Cauţi să-ţi sporeşti bugetul, Ponta îţi dă de înţeles că nu mai sunt bani şi că trebuie să inventezi taxe şi impozite? Ia-le, nene, pielea fiinţelor derencefale care au rămas fără alte soluţii de divertisment. Îşi rup ficatul cu alcool sau sunt la vârsta la care se cred viteji şi fără să fumeze o frunză de salcâm - ambele categorii ies din anonimat aruncând/aprinzând/bubuind ceva.

Cartiere întregi de rezidenţi cu drept de vot (şi cu glandele salivare în perfectă funcţiune) sunt nevoite să strângă din dinţi când nişte epave mintale iau hotărârea să-i agreseze parietal. Se pocneşte de pe 13-14 decembrie până în 15 ianuarie, este o anarhie plenară, cu riscul de a comite o redundanţă la fel de violentă. An de an mi-am dat cu părerea despre cei care comit contravenţia surdului fudul şi probabil că o voi face şi în următorii douăzeci de ani.

Să aibă oare parlamentarii şi ceilalţi indivizi găunoşi care conduc statul afaceri şi cu obiecte artizanale? Dacă şi-au permis să dezvolte business cu etnobotanice, introducând în spital şi cimitir atâta amar de suflete, de ce nu şi-ar angaja contabilă şi pe linia de capse-artificii-petarde? Iată cum vorbesc de unul singur şi cum îmi şi dau răspunsul dorit!

La Pungeşti, acolo unde bubuie instinctul de apărare al gliei, băieţii au făcut tot posibilul pentru a intimida până şi copiii de grădiniţă - au trimis jandarmi fără mamă şi orfani de tată ca să-i bage în sperieţi pe ţăranii cărora acum le stau în gât Sărbătorile. În schimb, în mediul urban e permis să scoţi tunurile în faţa blocului, să arunci material pirotehnic în nasul trecătorilor, doar pentru că altfel nu-ţi poţi satisface poftele de alienat. În momentele în care scrijelesc acest colţ de pagină, demenţii bagă în continuare paie pe foc, sar oraşele în aer şi - dramă totală, băi politicienilor! - nu-i sunetul ăla pe care vi l-aţi dori. Adicătelea, nu duduie economia!

Citit 682 ori Ultima modificare Duminică, 29 Decembrie 2013 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.