Periuţa electrică Bunea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Specialiştii din mass-media, ăia puţini care au rezistat până acum, au tras o linie maro după primele 24 de ore consumate de la punerea în aplicare a prevederilor legale din noul cod penal şi noul cod de procedură penală: 122 de puşcăriaşi s-au eliberat încă de sâmbătă. Uau, şi eu care, în ignoranţa mea, credeam că instanţele nu lucrează în weekend...

* N-am înţeles-o p-asta cu noile coduri. Zice-se că oamenii lui Băsescu le-au desenat acum cinci ani de zile, iar băieţii lui Ponta le-au aruncat în agora pe 1 februarie 2014. Iar motivaţia prim-ministrului mi se pare debilă: „Păi, nu aşa le-au scris cei din tabăra lui Băsescu şi Boc?” Carevasăzică, iei de bun, Victore, balastul adversarilor politici? Şi dacă scriau alde Codruţa în noile cărţi de bucate ale justiţiei că pe ăia căsătoriţi cu fata lui Ilie Sârbu trebuie să-i îneci în Dunăre? Ai fi aplicat măsurile? OK, îmi pare rău pentru această întrebare doldora de impertinenţă.

* În weekend, Fenechiu s-a transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, iar Bourceanu la Trabzonspor. Primul e fost ministru al Transporturilor, celălalt, gălăţean la origini, a cărat mingea la echipa de fotbal Steaua Bucureşti. Nu mă pricep la transferuri, dar pare-mi-se că mai bine îi va fi lui Bourceanu.

* Aş dori să-mi fac un tricou cu rictusul idiot al ministrului Duşa (habar n-am ce portofoliu călăreşte) imortalizat în momentul în care entitatea care conduce Consiliul Judeţean Brăila a ameninţat o jurnalistă aflată în exerciţiul funcţiunii. Bunea Stancu i-a aplicat virtual câteva picioare în gură - probabil pe post de periuţă de dinţi electrică, ceea ce înseamnă că omul e în pas cu tehnologia - şi nu va fi sancţionat pe linie de partid şi pe nicio altă riglă socio-antropologică. Cazul e închis, n-ar fi vorba de primul baron cu aură de zeu în propria bătătură căruia i se iau boii de la bicicletă, dar nu înţeleg atitudinea fătălăului de la Guvern care parcă se gudura pe lângă viteazul Brăilei. Duşo, măcar ia ceva distanţă, ca să nu te transformi în victimă colaterală a probei de K1 pe care ar urma s-o dea Bunea.

Citit 708 ori Ultima modificare Duminică, 02 Februarie 2014 14:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.