Fata din tren şi dormeza lui Cernea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Întrebarea începutului de săptămână: se rupe USL? În mod normal, n-ar trebui, e alcătuit din mult material elastic... În gimnastica ritmică, i se zice coardă.

* Dincolo, la portocalii, s-a inventat cepul şi astfel n-a mai plecat nimeni spre cinetica populară. Udrea, Boc şi ceilalţi verzi de conjunctură cântă de zor „Ţară, ţară, vrem ostaşi!” Răspunsul vine cu precădere în ziua de scrutin: Pe cine? Pe cine mai puteţi păcăli?

* Cernea, deputatul aflat în război cu aparatul de bărbierit şi cu foarfecele de tuns oile, are treabă şi cu religia. Mai exact cu orele de religie de la şcoală. Puţină consecvenţă, bre! Parcă te interesa mai mult o anumită comunitate, pledai pentru rafinament exacerbat în albia dormezei. Nu-i bine dacă amesteci lucrurile, or cursurile de etică pe care le sugerezi nu se pupă deloc cu atitudinea lu’ matale.

* Eleva dispărută - un brand la soclul căruia au dat la lopată mai toate televiziunile din România - a fost găsită în tren. Îmi miroase a reclamă ascunsă la călătoria cu CFR-ul.

* Ce făcea fata identificată în tren? Se pregătea pentru a merge la mânăstire? Avea tot 15 ani când a dat Poliţia peste ea sau mai crescuse? Tot cu picioarele în pământ se pregătea să întâmpine Apocalipsa şi revizia anuală la conducta de apă rece? Iată o serie de întrebări numai bune pentru emisiunile de profil care tânjesc după subiecte grase de genul accidentului din Apuseni, zăpezii transformate în Iadul Alb etc. Vai, a fost prinsă fata dispărută, extraordinar! Mă retrag, am nişte cumpărături de făcut, altfel o să petrecem doar cu apă plată şi lămâie...

* Lungmetrajul „Bai Ri Yan Huo / Black Coal, Thin Ice”, regizat de chinezul Diao Yi’nan, a câştigat premiul Ursul de Aur 2014. Deşi, nu înţeleg de ce am adus discuţia, doar trăiesc într-un oraş cu aproape 300.000 de suflete şi fără un cinematograf decent. Am nişte vecini cărora simt nevoia de a le transmite că producţia lui Diao nu-l cuprinde şi pe Jackie Chan printre protagonişti. Cinefililor!

Citit 810 ori Ultima modificare Duminică, 16 Februarie 2014 14:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.