Dragobete de 8 Martie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Astăzi, de Dragobete, se iubeşte în stil românesc. Premierul Victor Ponta zice că o să ne dea, dovedind astfel că la noi politica este libidinală, iar cetăţeanul de rând, când vine acasă de la serviciu, îi face partenerei de viaţă cea mai frumoasă declaraţie de amor: „Fă, ce mâncare ai făcut azi?”

* Întrebare fundamentală – dacă ai petrecut de Sfântul Valentin al americanilor, îţi baţi joc de propriul buget şi de Dragobete? Sau te păstrezi pentru Halloween? Răspunsul este afirmativ şi rămâne la latitudinea fiecăruia.

* Îmi place să existe cât mai multe sărbători de iubire necondiţionată, însă îmi repugnă acel 8 Martie în care cu precădere doamnele umblă Dragobete pe stradă pe la ora 1 noaptea...

* A trecut încă o zi şi madam Câmpeanu îndeplineşte tot funcţia de ministru la Muncă. Despre bolile colecţionate de soţul său nu-i cazul să mai facem vorbire, importantă este sinceritatea debordantă a cucoanei Mariana: „Oricum n-aş fi stat la coadă, chiar de nu eram ministru”. Aha, deci facem apologia cornului în politichia dâmboviţeană – cu sau fără motiv, ne băgăm în faţă.

* Crin Antonescu anunţă că Iohannis (îl cheamă şi Klaus, dar m-am temut de cacofonie) este viitorul prim-ministru al ţării şi că Ponta va rămâne în funcţie cel mult până la toamnă. OK, îmi sună a horoscop, dar trebuie să vedem cum se vor alinia planetele în Teleorman la ordinul lui Liviu Dragnea.

* Ianukovici a încercat să fugă din Ucraina, Iulia a ieşit de la zdup, iar oamenii de rând au ocazia de a vedea ce latifundii păstorea deja fostul preşedinte. Sau dictator. În mulţime s-a tras, la televizor se vorbeşte despre libertate, iar Occidentul îşi freacă bucuros mâinile. Unde am mai văzut filmul ăsta? Merită premiul special pentru regie şi pentru coloană sonoră. Ce frumos au cântat unii în struna păturii de jos a ucrainenilor! M-aş fi gudurat sincer să fi fost revoluţie pe bune, cel puţin la noi, în 1989.

Citit 776 ori Ultima modificare Duminică, 23 Februarie 2014 16:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.