Transformatorul vs. Reformatorul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu ştiu ce să aleg, Transformatorul lui Fenechiu, priponit deja la Iaşi pentru cinci ani de zile, sau pe Reformatorul de Tăriceanu, nene care n-a mai piuit nimic de câţiva ani, dar care abia aştepta să asigure room-service-ul în primul cabinet al Guvernului. Călin este un reformator incurabil, a ajuns la a cincea sau a şasea căsnicie, dar politica e puţin diferită. N-ai ce să reformezi în cea mai veche branşă din lume - clientul nu face figuri, nu solicită dantelă de Paşcani pe centură, el se gâdilă altundeva...

* Analiştii sunt de părere că 2014 va fi tumultuos taman din acest motiv: se vor bate unii cu alţii, mai exact toţi. Şi rămâne de văzut cine va câştiga. Noi, cu siguranţă, ba. Circul fi-va tot mai vulgar, iar pâinea deja e mai scumpă. Ambele umblă la coeficienţii de colesterol. Aşadar, asta vom câştiga anul acesta, mult colesterol.

* Tăriceanu, reformatorul liberalismului est-european, consideră că l-ar putea bate pe Antonescu în lupta prezidenţială din toamnă. Dacă mă uit la istoricul disputelor politice, aş mai găsi câţiva soldăţei pregătiţi să-l învingă pe Crin, dar povestea e alta. Mă tem ca reformatorul să nu aibă alte treburi în ziua de scrutin - nu cumva să divorţeze din nou şi să aleagă între partaj şi balotaj.

* Calendarul este generos anul acesta cu bărbaţii. Mă refer la masculii din România, aici unde tradiţia spune că 1 şi 8 Martie sunt zile de pus în ramă. Bugetul băieţilor are o şansă unică în 2014: ultima zi de iarnă pică într-o vineri (astăzi, adicătelea), iar primăvara se insinuează sâmbătă. Dacă nu împarţi azi mărţişoare la poporul feminin, nu te va lua nimeni la ochi, abia mâine e 1 Martie, iar luni pari desuet. La fel se va întâmpla şi cu perioada 6-10 din lună. Doar n-o să colinzi pe 8 Martie pe la serviciu ca să-ţi pupi şefele şi colegele... O fi aflat şi Dumnezeu că e criză economică.

* La nivel de metaforă, când primăvara vine pe şestache, în weekend, nu cred că e bine. Înseamnă că soarele va ieşi mai târziu pe strada noastră.

Citit 644 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2014 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.