Simona şi Sifona (bani publici)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Am trăit-o şi p-asta, primul interviu direct din pârnaie. Gigi Becali a vorbit de la telefonul de perete al închisorii, într-o emisiune de aiureli. Nu, chiar n-a bolborosit de la un celular, aşa cum am fi tentaţi să credem, îl avea la încărcat în biroul directorului de la Poarta Albă.

* Latifundiarul l-a bârfit mai mult pe Dumnezeu în dialogul de acum două seri, a pozat în martir, în sfântul ciorditorilor rămaşi fără înger păzitor. Nu-i loc de ipocrizii, omul a avut un discurs puternic, a punctat perfect, a ştiut să-şi ceară scuze după fiecare insinuare complicată, punându-şi atitudinea de războinic asuprit pe seama însălbăticirii la care este supus. Şi totuşi, ceva a scârţâit - n-a mai făcut pe nimeni hahaleră, în direct, conform bunelor sale obiceiuri.

* Toţi rumegă rezultatele excepţionale obţinute de Simona Halep. Dacă te duci la ţară, în munţi, n-o să recunoască nimeni tenisul de câmp (câmpul e pentru fasole, cartofi şi pepeni, ni se va spune), darămite numele sportivei cu care ne mândrim de ceva vreme. Ambasadoare în sus, ambasadoare în sud, dar nimeni nu-şi pune problema că disciplina cu rachetă (apropo, ştiţi cât costă o blestemată de paletă, aşa cum îi ziceam în copilărie?) e orfană în spaţiul carpato-danubiano-Ponta. Terenuri ioc, echipament aşişderea. Că există câte două săli de sport într-o comună fără tineri, am aflat, doar n-o să credeţi că politicienii şi-au pierdut abilitatea de a sifona bani publici, dar asta nu înseamnă că stăm bine ca infrastructură sportivă. Prin urmare, meritul lui Halep este şi mai mare... Şi este an electoral, câţi or mai promite că vor face, că vor investi?

* Hristo Stoicikov, cel mai mare fotbalist din istoria Bulgariei, fost coleg de generaţie cu românii Hagi şi Popescu, transmite că va veni la Bucureşti pentru a protesta că cel supranumit Baciul a ajuns la zdup. Placa e aceeaşi - a făcut mult bine, este un ambasador, bla-bla. Dacă-i va strânge pe Maradona, Platini şi Pele pentru a protesta împreună în faţa Casei Poporului, consider că Gică Popescu ar merita graţiat măcar două ore.

Citit 1017 ori Ultima modificare Joi, 13 Martie 2014 16:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.