Mi-a plâns mistria de emoţie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ce frumos se mai plimba trafaletul Prea Fericitului Părinte prin mega-studiourile Trinitas TV, la sfinţire! Frumos, aproape că-mi plângea mistria de emoţie... Biserica Ortodoxă ne dă însă peste mână, zice că-i vorba despre o tijă de sfinţire şi că numai neiniţiaţii văd un trafalet în mâna Patriarhului. Un bun prieten, Cezar, mi-a şoptit ieri că numai harul lavabil poate zugrăvi realitatea vilelor noastre, ceea ce, e adevărat, n-am cum să neg.

* Dacă totuşi Trinitasul a primit binecuvântare cu trafaletul, îl aştept pe părinte cu gletul de Paşti, tencuiala de Crăciun şi cu rigipsul de Bobotează.

* Ministrul de la Educaţie îşi exersează retorica, dar nu-i iese aşa cum ar trebui. Remus Pricopie avertizează că nu-i de glumă cu frauda la bacalaureat - „Nu ne jucăm!” Angoasant mesaj, trebuie să recunosc, aproape că-mi vine să cred că încep să se aplice legile şi în România. Nemilos mai e ministrul ăsta...

* Când mă joc de-a rubricandul în acest colţ de pagină (ştiu, îmi iese foarte rar, aproape deloc), încerc să-mi las ficatul acasă. Uneori îl uit în sacou şi mă bate pe umăr în momentul în care se întâlneşte cu o informaţie precum aceasta: „O fetiţă de trei ani, aflată în convalescenţă după ce a fost muşcată de faţă de către un pitbull, a fost rugată să părăsească un restaurant KFC din SUA, pentru că îi speria pe ceilalţi clienţi”. Mai prietenoase erau E-urile, aditivii alimentari, coloranţii şi toate celelalte nenorociri spicy. Iată că sunt zile în care, dacă m-aş pricopsi cu o viză de America, aş spune că mai bine e la Schela, Ijdileni şi Fârţăneşti.

* Vremea este bună pentru luna noiembrie, e chiar peste aşteptări. Ia-ţi concediu, pregăteşte-te pentru un weekend la Marea Neagră, n-are rost să-ţi doreşti o vacanţă la munte. Nu de alta, dar nu mai sunt destule schiuri - le-au închiriat băieţii pe toate. Vestea proastă e că nu mai am cauciucuri de iarnă competente. Nici măcar o încălzire globală ca lumea nu mai merităm?

Citit 972 ori Ultima modificare Marți, 17 Iunie 2014 16:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.