Mai trăieşte Sf. Protocol?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* L-am visat azi-noapte pe Şova, pe Dan Şova, deja fostul ministru de la Transporturi. Se făcea că-mi aduce micul dejun la pat. Se cheamă că sunt bisexual?

* N-o să vă vină să credeţi de ce am adresat această întrebare. Citisem la intrarea în weekendul precedent că există multe avantaje dacă eşti bi. Unul dintre ele, mi-am zis cu silabe mărunte, e că-ţi vine mai greu rândul la dus gunoiul.

* Sper ca premierul Viorel să fi revenit la timp de la Kandahar, nu de alta, dar atacurile cu rachetă „în glumă”, aşa cum le-a considerat domnia sa, au prostul obicei de a se repeta. Să vină acasă, să ne simţim şi noi, cetăţenii, ceva mai protejaţi...

* Bacalaureatul a început frumos şi anul acesta. Nici bine nu s-au emoţionat bine stilourile candidaţilor, că au şi fost umflate câteva cadre didactice. Nu pentru mare brânză, ci pentru şpagă. Nu e corect - un dascăl, în comparaţie cu un politician, are şansa de a încasa mită doar o dată pe an, atunci când se dau examene naţionale. Şi ar mai fi o chestiune - Sfântul Protocol unde este, a dat ortul popii?

* Echipa de fotbal Oţelul a plecat în cantonament cu jucători de la formaţia de tineret, dar cu promisiunea că la faţa locului, în Slovacia, îi va veni o injecţie africană. E vorba despre câţiva băieţi crescuţi prin eşaloanele inferioare ale Germaniei, însă unul dintre ei - mi-e greu să-i pronunţ numele chiar şi în scris - este nigerian şi are 30 de ani. Cutumele spun că niciodată un fotbalist din acea zonă a globului nu-şi asumă o vârstă matusalemică de trei decenii puse cap la cap. Sunt de notorietate cazurile în care fotbalişti de 26 de ani, scriptic, ieşeau ceva mai copţi după analizele medicale amănunţite. Aşadar, dacă ăla are 30 de ani în buletin, cred că a prins măcar Al Doilea Război Mondial.

* Aţi văzut subiectele la examenul de limba şi literatura română din cadrul Bacalaureatului pe anul în curs? Rezolvabile toate, nu-i aşa?, şi-ar spune profesorii de profil. Pentru perle, încercaţi site-urile care monitorizează comentariile TVR de la Mondialul de fotbal din Brazilia. Sunt mai generoase.

Citit 900 ori Ultima modificare Luni, 30 Iunie 2014 16:07

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.