Am redescoperit oraşul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mă contraziceam în weekend, la Patinoar, c-un confrate pe marginea fibrei de campioană pe care ar trebui s-o reclame Simona Halep. Eu îmi prezentam rezervele, el mă tot agresa cu false argumente, încercând să-mi inoculeze că în scurt timp constănţeanca va înşira ca pe mărgele turneele de Grand Slam. Încercam să-l temperez, însă, la câţiva metri de remarcabila noastră sportivă, n-am reuşit să-i ajustez patriotismul neţărmurit. Mi-aş dori să aibă dreptate, dar până atunci pot să remarc că vârful de lance al Spaniei de la meciul de Fed Cup organizat la Galaţi – e vorba de domnişoara Muguruza – a potolit-o pe Simona în două seturi.   

* Sâmbătă, după primele jocuri de tenis disputate vizavi de statornicul depozit din Micro 39, mi-a fost imposibil să identific vreun mijloc de transport disponibil. Era şi greu, nimeni dintre cei 4.000 de inşi veniţi la eveniment n-avea de gând să înnopteze la Patinoar... Prin urmare, am luat la pas distanţa către casă şi mare mi-a fost mirarea să nu mă întâmpine absolut nicio fiară fără stăpân. Iar la cât de strangulate au devenit trotuarele din oraş (maşini, resturi de maşini, vulcanizări până în stradă, spălătorii de maşini şi de resturi de maşini, totul vraişte etc.), mă aşteptam să fiu reperat drept un venetic – săream, ţopăiam, încercam, de fapt, să evit bălţile, brazdele de noroi, şi-mi antrenasem tivul pantalonilor pentru orice contact cu vreo lighioană slobodă. Pare-se că cea mai recentă descindere a hingherilor a fost eficientă sută la sută: nu de alta, dar preşedintele României, prezent la deschiderea galei de tenis de la Dunăre, este originar dintr-o urbe care nu mai are nevoie de câini nici măcar în curte, darămite în agora.  

* Antipaticul Ion Ţiriac (voi reveni mâine, dacă nu voi pierde iarăşi un set în meciul cu memoria, căci m-a fript din punct de vedere emoţional) a declarat sâmbătă, la Galaţi, că se bucură de prezenţa lui Klaus Iohannis într-o asemenea împrejurare pentru că astfel vede şi locatarul de la Cotroceni cum se circulă prin ţară. Chiar aşa, nea Klause, dacă e să ne luăm după vânătorul de mistreţi aduşi cu forţa în bătaia puştii, trebuia să te bagi la asfaltări, nu la băi de mulţime!

Citit 744 ori Ultima modificare Duminică, 08 Februarie 2015 14:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.