Aş. La ştrand. Condiţional-laxativ

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gălăţenii ar putea merge la bazin luna viitoare. Cam aşa sună o ştire care mi-a inundat ieri urechile... Cum adică luna viitoare, adică în august? Şi nici atunci nu pare sigur, e un cinic condiţional-optativ. Carevasăzică, există unele reţineri, avem probleme şi nu ştim la care medic să ne tratăm, ne strânge un condiţional-laxativ. Mersul la bazin, vorba unui prieten, se poate consuma şi pe drumul de centură al oraşului, sunt destule proprietare, anatomic vorbind, care trag lasciv din ţigara dinainte.

Informaţia auzită la radio vorbeşte despre concesionarea ogorului de lângă Dunăre, căruia pe vremuri îi spuneam La Valuri, niciodată n-am înţeles de ce. E ca şi cum unei coame montane i-ai spune, la fel de sugestiv, La Pisc. Boteaz-o într-un fel, spunei candid Plaja Valerica sau Ştrandul Ionel, numai primeneşte-o, promovează acest obiectiv în rândul creştinilor!

Revin la ştirea auzită în maşină: se va concesiona terenul, se va investi, adică se va şi lucra şi apoi ne-am putea bălăci. Iarăşi condiţional-laxativ. Ne-am. Păi, luna viitoare înseamnă august, inclusiv 31 august. De prin septembrie încolo, la români, vine toamna şi-mi aduc aminte cu amar că în urmă cu doi ani, pe 14-19 august (e adevărat că într-o zonă montană, dar culmile nu ating acolo decât 1.300 de metri) am avut 15 grade cu ploaie. Iar în zilele în care nu pica aiurea din cer se lăsase o brumă de nu mai apucam să-mi contabilizez bobocii.

Îmi venea să strâng de voce gâtul (sau de gât să iau vocea?) care mi-a dat de ştire că se va concesiona în iulie, ca să se lucreze şi iarăşi să se lucreze, cu muncitori români, pentru ca în august-septembrie-octombrie să facem baie în public. Sub cerul liber, adicătelea. Cunosc reacţiile sau care ar fi acestea dacă... Tot condiţional. Un singur nume ar încasa toate invectivele, ouăle şi oţetul se vor face omletă numai pe un costum de haine (habar n-am, sunt pasionat de gastronomie, dar încă n-am stropit scrobul cu oţet, însă promit să o fac de curiozitate), cu toate că Galaţiul nu mai dispune de o plajă corespunzătoare de fix 12 ani. Ah, ştiu, atunci nu exista Feisbucul ca să...  În caz că. Corect!        

Citit 877 ori Ultima modificare Luni, 13 Iulie 2015 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.