Doar doi. De legat

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Un secretar de stat din cadrul Ministerului Educaţiei consideră că fetele de liceu ar trebui să înveţe mersul pe stradă. Sau pe trotuar, dacă luăm sensul primar al sfatului acestui individ ajuns în mod inexplicabil în Guvernul României. Vasile Şalaru, fost inspector general adjunct al ISJ Iaşi, consideră oportune cursurile de mers pe tocuri pentru elevele de a XI-a şi a XII-a, nu cele de legislaţie rutieră, par examplu. Domnilor, spune Şalaru, pe un băiat, când are de braţ o fată, nu cred că îl interesează dacă fata ştie educaţie rutieră, ci dacă ştie să meargă frumos, ca o doamnă. Adică, pieptul în faţă, dosul în spate, să leşine băieţii, adaugă pacientul al cărui medic psihiatru pare să fi fugit în munţi. Şi nu în muntele Venus, obsedatule de la Educaţie! Aşa cum v-am obişnuit – şi v-aş ruga să nu plecaţi, urmează afirmaţia altui dromader din mediul politic – îmi dau cu părerea în câteva felii:

1. Vasilică, dacă gagica – trebuie să fiu pe înţelesul lu’ matale – n-are habar de culoarea semaforului la care poate încăleca zebra, ţi-o tamponează vreun tractor şi rămâi singur. Şi te şi pipăi singur.

2. Nea Şalaru, dacă m-aş fi numit tată de elevă de liceu (sau de şcoală profesională, nu se ştie pe unde-ţi umblă imaginaţia), ţi-aş fi transmis că poţi face doar apologia propriului dos, semi-derbedeule!

3. Victore, la Ponta mă refer, unde naiba îi găsiţi pe ăştia, mă? Îmi aduc aminte că şi în guvernările Boc au mişunat entităţi îngălate la tărtăcuţă, dar parcă prea mulţi scot capul ca ghiocelul în ultima perioadă... Şalaru, pentru afirmaţia asta, eşti obligat să-ţi dai demisia, nu să umble unii cu sticla de vin după tine! 

* Alt individ sinistru, Gelu Voican-Voiculescu, vicepremier în echipa lui Petre Roman pe vremea mineriadelor, a afirmat că procesul intentat lui Iliescu Ion este o aberaţie. Staţi aşa, atunci, la mineriade, n-au murit decât patru persoane, a guiţat Geluţu, iar noi ne stricăm de râs, ca berbecii, pe Facebook, că o biată prezentatoare de la Digi 24 l-a întrebat pe Marian Munteanu dacă a fost atunci în Piaţa Universităţii. Abia acum avem ocazia de a fi consternaţi. Doar consternaţi. Doar patru? Doar prost sau şi lichea?        

Citit 780 ori Ultima modificare Joi, 22 Octombrie 2015 16:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.