Guvernul lui Sorin

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Klaus Iohannis l-a numit ieri premier interimar pe Sorin. E acel tip de la Ministerul Educaţiei care se plângea acum câteva luni că programa şcolară umblă cu capul spart. Măcar nevastă-sa e bucuroasă din cale-afară: Sorin va avea un salariu mai mare, doar nu degeaba a fost instalat moţ la Palatul Victoria.

* Preşedintele României a declarat că, pentru a lua cea mai bună decizie de înlocuire a lui Ponta, se va consulta şi „cu ceea ce se numeşte stradă”. Bine că nu s-a gândit la elite, adică la autostrăzi, că iarăşi ar fi vorbit singur.

* Circulă pe Facebook o petiţie pentru numirea lui Moise Guran, realizator de emisiuni economice, în funcţia de şef al Guvernului. De asemenea, Bogdan Naumovici, antreprenor de advertising (adică publicitate, fi-mi-ar romgleza de cap să-mi fie!), se numără printre preferaţii străzii. Am câteva comentarii de comis şi o să mă joc cu ele în rândurile următoare:

1. Guran este un tip destoinic, vorba unui amic de la Revista Kamikaze, face mai mult umor decât emisiunile dedicate descreţirii frunţilor... Totuşi, mă tem ca Moise să nu păcătuiască precum Ilie Şerbănescu sau Radu Opaina în deceniile precedente. Şerbănescu desena frumos la tablă, şi tot despre cifre, balanţe, profit şi insolvenţă, însă în momentul în care a ajuns ministru a constatat că bâlbele nu-i mai pot fi tăiate la montaj. Or asta chiar e o bubă. Mare! Celălalt, Opaina, era dizidentul numărul 1 al RADET-ului - puteai paria că apa caldă e rece şi invers sau că agentul termic face parte din familia detectivilor particulari. Dacă Răducu se exprima în acest fel la televizor, nu puteai să-l combaţi. Până când a ajuns şeful fostei regii de apă călâie... Şi i s-a dus vopseaua, numai schiţa a rămas din el.

2. Naumovici, şi el formator de opinie, s-a lansat - îi mulţumesc prietenului Cezar că mi-a atras atenţia la timp - în piaţă cu o furăciune. Şi-a însuşit un banc, ăla cu Batman, Batman, şi l-a făcut clip video, viral. A câştigat notorietate, devenind, iată, un fel de căpetenie. Un profil ideal.        

Citit 799 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2015 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.