Codul Reumatismului

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Şi astăzi e iarnă. Distractiv mi se pare faptul că acest anunţ a fost făcut mai întâi de un şofer de camion. Reporterul de televizor credea că-i oferă omului din TIR ditamai secretul de stat: „Unde vă duceţi mai departe? Freza aceea nu funcţioneazăăă! Ce veţi face?” N-aş vrea să ştiu ce era în sufletul jurnalistului de viscol când a zburat replica din cavitatea bucală a distinsului conducător auto - Aşa e iarna, aşteptăm, n-avem ce face... Păi, să nu-i faci pe loc 40 de grade camionagiului excesiv de mucalit?

* Văzând în neştire imagini cu oameni ai legii în intersecţie, mă întreb dacă pe timp de ninsoare „severă” (epitetul le aparţine giocondelor de la ştiri - ar trebui să se mai inventeze şi burniţa condescendentă şi gata, am fi împliniţi) poliţiştii de la Rutieră au izmene pe ei. E o curiozitate, nimic mai mult. Ar fi păcat să nu. Citatele din Codul Reumatismului creează bube şi mai ales mucegaiuri.

* Nu ştiam de ce ni se prezintă peste an ştiri legate de mersul trenurilor (mai ales atunci când se schimbă ora) şi altele conexe. Eh, n-aţi văzut ce întârzieri meseriaşe ne-au fost servite cu ocazia celui mai recent omăt? Două sute şi ceva de minute, chiar trei sute într-un caz, iar monumental rămâne răspunsul unei angajate CFR, de după plexiglasul de la ghişeul Info: „Trenul de 1 nu pleacă, iar cel de ora 2 nu ştiu. E posibil să plece, e posibil să nu plece.” Ce ne mai trebuie? Avem poezie şi gheţuş, ne-ar mai trebui şi puţin echilibru. Mental.

* Potrivit ISU Bucureşti, în Capitală au făcut bâca 191 de copaci în numai două zile de vijelie. Vă daţi seama? 191, fără ajutorul udemeristului Verestoy sau al domnului Hrebenciuc senior. Un adevărat măcel din care nimeni n-a avut de câştigat, ăsta e marele necaz după codul portocafeniu din weekend.

* Autostrada Soarelui era şi ieri închisă traficului, doar nu degeaba a fost botezată astfel. Avem nevoie de ea când pleacă bucureştenii vara la mare, nu când vor constănţenii să vină iarna spre cel mai mare iarmaroc al republicii. Altfel i s-ar fi zis Autostrada Cu De Toate.

Citit 556 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2016 20:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.